Piaţa imobiliară începe să se dezmorţească. Macaralele sunt deja prezente pe şantierele viitoarelor ansambluri rezidenţiale din oraş (străzile Scorţarilor, Onisifor Ghibu, Bucureşti, Ploieşti, Someşului, Paris sau Frunzişului fiind doar câteva exemple), iar alte proiecte aşteaptă să primească autorizaţii de construire de la Primăria Cluj-Napoca (Decebal, Brâncuşi sau Teodor Mihai sunt trei zone aflate în vizoul dezvoltatorilor imobiliari). Vezi unde se construiesc noi ansambluri rezidenţiale în Cluj-Napoca.

Însă până la livrarea de noi locuinţe, cei aflaţi în căutarea unei case în 2019 îşi îndreaptă atenţia înspre construcţii finalizate după anul 2000, preferând predominant unităţi locative bicamerale, situate în cartierele clasice ale oraşului: Gheorgheni, Mărăşti, Mănăştur.

Marjă de negociere de până la 3,5%

Cererea este încă semnificativă pe piaţa imobiliară clujeană, dar vizibil mai redusă faţă de anii precedenţi. Situaţia este creată de instabilitatea politică şi economică din ultimele luni, mai cu seamă a noilor prevederi fiscale ce îngreunează creditarea sau pot chiar transforma programe, precum “Prima Casă”. Toate aceste necunoscute îi fac pe cei aflaţi în căutarea unei noi locuinţe să fie mult mai precauţi. Clienţii imobiliari tind să îşi aloce mai mult timp pentru a-şi găsi casa visurilor şi mai ales care să se încadreze în bugetul atente calculat. În termeni de specialiate, acest lucru se traduce prin creşterea perioadei necesare încheierii unei tranzacţii, mai precis o medie de 90 de zile la început de 2019, şi o marjă generoasă de negociere, de până la 3,5% în Cluj-Napoca, oraşul cu cele mai mari preţuri din ţară.

Experţii Compariimobiliare.ro vă prezintă secretele unei negocieri de succes AICI. Dacă nu stăpâniţi această artă, este cazul să apelaţi la un agent imobiliar

Clujul imobiliar la început de februarie 2019

Experţii liderului în imobiliare online din Cluj, portalul Compariimobiliare.ro, vă prezintă zonele preferate de clujeni când vine vorba de a cumpăra o nouă locuinţă, dar şi preţurile medii pe cartiere, valabile la început de februarie 2019.

Căutări după numărul de camere:

2 camere - 47%

3 camere - 32%

1 cameră - 12%

4 camere - 8%

Cele mai căutate zone:

Mănăştur - 13%

Mărăşti - 13%

Gheorgheni - 12%

Central - 8%

Zorilor - 6%

Bună Ziua - 5%

Floreşti - 5%

Grigorescu - 4%

Europa - 3%

Borhanci - 2%

Oferta Compariimobiliare.ro include peste 15.000 de apartamente de vânzare în Cluj-Napoca şi împrejurimi.

 

(FOTO: Fotograf în Cluj-Napoca/FB)