Vizionarea unui apartament este importantă și trebuie să vă pregătiți temeinic. Specialiştii site-ului Compariimobiliare.ro vă oferă ponturi, dar și facilități pentru a duce acest proces la bun sfârşit. Ba mai mult, ghidul cuprinde și sfaturi privind alegerea modalității de plată potrivită pentru dumneavoastră. 

Odată ce ați postat anunțul de vânzare, trebuie să fiți disponibil pentru a răspunde la telefon la diverse ore și de a stabili vizite la proprietate în orice moment al săptămânii. Fiți pregătiți să răspundeți la tot felul de întrebări în timpul vizitelor, de la cele generale legate de vecini şi până la cele îndreptate spre negocieri.

Cel mai bine ar fi ca aceste vizite să aibă loc în momentul în care lumina naturală favorizează proprietatea. Nu uita să pregăteşti şi o gustare pentru vizitatori, un astfel de detaliu putând să-ți aducă un plus de încredere în fața clientului.

Dacă nu vă doriți sau nu puteți să vă ocupați personal de vizitele la propietate și de negociere, apelați la specialiști. Comisionul diferă în funcție de agenția imobiliară aleasă și de tipul proprietății. Avantajele unei agenții imobiliare: evaluarea corectă a imobilului, siguranța procesului, finalizarea procesului și consiliere după vânzarea imobilului. În acest caz, se plătește un comision de 2% - 4%, în funcție de oraș, mod de colaborare. Un detaliu important pentru vânzători sunt contractele de exclusivitate pe care unele agenții le solicită. Acest lucru înseamnă că, agenția va acorda mai multă atenție imobilului tău, dar și că, indiferent dacă apartamentul se vinde sau nu prin agenție, tot se plătește acel comision, care poate fi chiar și cu 19% mai mare dacă e plătitoare de TVA.

Puteți încerca în primă fază publicarea și promovarea anunțului pe cont propriu, pentru a avea costuri mai mici. Compariimobiliare.ro vă oferă acestă opțiune prin serviciul extra de Promovare VIP.

 

 

De asemenea, este important să comunicați clientului facilitățile de plată pe care le acceptați:

  • plata integrală
  • plata prin credit bancar
  • plata eșalonată, numărul de rate putând să difere de la un caz la altul
  • creditul ipotecar clasic
  • credit noua casă (prima casă)

Avantajul plății integrale îl reprezintă eliminarea riscului unor întârzieri ulterioare. Varianta de plată poate fi cash, caz în care suma intreagă se plătește prin transfer bancar în fața notarului sau dovadă OP, în momentul semnării contractului de vânzare-cumpărare.

Plata prin credit bancar poate duce la întârzieri, ca în cazul creditului Noua Casă / Prima Casă.

Plata eșalonată îți poate oferi timp pentru a identifica cea mai buna variantă de a investi banii obținuți în urma tranzacției.

Creditul ipotecar clasic a devenit mult mai interesant, costurile în euro fiind mai reduse decât costurile unui credit Prima Casă în lei. Acest lucru înseamnă o rată lunară mai mică și o sumă totală de rambursat inferioară decât în cazul unui credit garantat de stat. Singurul dezavantaj al acestui tip de credit este avansul solicitat, de minim 25% din valoarea apartamentului achiziționat.

 

Vezi și Ghidul Complet al Proprietarului de Locuințe - Vânzarea Imobilului.