Reuşita unei tranzacţii imobiliare rapide şi avantajoase, atât pentru vânzător cât şi pentru agentul imobiliar, ţine de câteva aspecte cheie. Experţii Compariimobiliare.ro vă prezintă câteva sfaturi care vin să pună în valoare proprietatea şi să aducă un număr cât mai mare de posibili cumpărători, în cel mai scurt timp.

Anunţul de listare corect

Primul contact între vânzător şi cumpărător se face prin intermediul anunţului de vânzare postat pe site-urile de profil, astfel că acesta trebuie să fie cât mai atractiv, pornind de la titlu, preţ, detaliile legate de dotări şi facilităţi şi, nu în ultimul rând, fotografiile care-l ilustrază. Este indicat ca anunţul să fie redactat de agentul imobiliar, pe baza informaţiilor oferite de proprietar. Titlul anunţului ar trebui să conţină zona în care se află propietatea, numărul de camere şi preţul (cu menţiunea negociabil – dacă este cazul). Descrierea locuinţei trebuie să includă anul de construcţie, suprafaţa, numărul de camere şi compartimentare, etajul, tipul de confort, structura clădirii, stadiul construcţiei şi orice alte detalii care ar putea să o pună în valoare. La capitolul dotări, elemente precum uşă metalică, aer condiţionat, centrală termică, sistem de supraveghere şi siguranţă, acoperiş verde, termoizolare cresc interesul din partea potenţialilor cumpărători. Facilităţile sunt extrem de importante pentru omul cotidian, în special pentru familiile tinere – loc de parcare, parc de joacă pentru copii, magazine, şcoală, sală de sport, staţii de taxi sau pentru mijloace de tansport în comun; toate acestea trebuie menţionate (în termeni de distanţă faţă de proprietate) în anunţul de vânzare. Nu în ultimul rând, poate cel mai important aspect, fotografiile – cartea de vizită a proprietăţii. Este indicat să folosiţi fotografii de calitate şi cât mai numeroase, care să ilustreze cât mai multe din detaliile oferite în anunţ. Atenţie! Înainte să fotografiaţi locuinţa, faceţi curat, aranjaţi cu atenţie mobila pentru a evidenţia spaţiul şi îndepărtaţi elementele care dau un aspect neîngrijit, învechit sau înghesuit. Experţii Compariimobiliare.ro vă prezintă AICI cum arată un anunţ de vânzare corect.

BONUS! Liderul în imobiliare online din Cluj, portalul Compariimobiliare.ro, vine în ajutorul agențiilor și dezvoltatorilor imobiliari cu serviciul VIP Leads – un serviciu unic în România, care notifică în timp real când cineva caută o proprietate ca cea din portofoliul tău!

Preţul potrivit

Un agent imobiliar profesionist cunoaşte amănunţit piaţa naţională şi locală, trendurile şi ştie să evalueze corect preţul de vânzare pentru orice tip de proprietate: casă, apartament, teren, spaţiu de birou, logistic, etc.

Reamintim că liderul în imobiliare online, portalul Comapriimobiliare.ro pune la dispoziţia agenţilor imobiliari două intrumente care să îi ajute să facă o analiză cât mai acurată a pieţei imobiliare: “Preţ imobiliar” şi “Trend imobiliar”Mai multe detalii AICI . Prezintă-i clientului un raport amănunţit, în care să îi oferi o comparaţie cu proprietăţi asemănătoare celei pe care are în vedere să o scoată pe piaţă, din aceeaşi zonă/cartier. Explică-i care sunt marjele de negociere pentru oraşul în care vă aflaţi şi astfel să ajungă la un preţ de listare care să-l satisfacă.

Promovarea şi disponibiliatea pentru vizionare

Este important ca proprietarul să ofere exclusivitate unui agent imobiliar pentru că acesta să poată utiliza toate “armele” din dotare. O imagine unitară, pe site-ul agenţiei imobiliare, reţele de socializare, blog, afişe şi flyere, exprimă încredere şi profesionalism.

Un detaliu pe care mulţi îl ingnoră este disponibilitatea pentru vizionarea proprietăţii. În momentul în care anunţul este publicat, proprietarul se va trezi cu nenumărate apeluri telefonice prin care se solicită vizionarea proprietăţii, la fel şi fel de ore din zi, sau informaţii care deşi sunt specificate, oamenii au neglijat să le citească. Pentru a evita astfel de neplăceri, agentul imobiliar poate sugera proprietarului să se ocupe doar el de vizionări şi să îl contacteze doar în momentul în care există clienţi hotărâţi şi gata de negociere.

Dacă ești agent imobiliar, profită de serviciile dedicate nevoilor tale oferite de Compariimobiliare.ro.