Un agent imobiliar profesionist este cel mai în măsură să stabilească preţul corect al unui imobil de vânzare, astfel încât tranzacţia să fie un rapidă şi satisfăcătoare atât pentru proprietar cât şi pentru cumpărător.

Experienţa în domeniu îl ajută să facă o analiză rapidă a pieţei, să se ferească de creşteri arficiale de preţ şi să cunoască în detaliu preferinţele potenţialilor clienţi. Tot el promovează mai eficient şi mai rapid proprietatea aflată în vânzare şi va aduce numeroşi clienţi şi va modera negocierea preţului.

Pe lângă clasicele caracteristici luate în calcul când vine vorba stabilirii preţului corect al unui imobil (suprafaţă, împărţire, etaj, anul construcţiei, îmbunătăţiri, dotări şi facilictăţi), agenţii imobiliari din România beneficiază acum de două intrumente imobiliare menite să optimizeze ofertele.

Este vorba despre “Trend Imobiliar” şi “Preţ Imobil”, dezvoltate de liderul în imobiliare online din Cluj, portalul Compariimobiliare.ro. Statisticile sunt actualizate în timp real şi sunt valabile la nivel naţional, targetate pe fiecare oraş în parte.

Trend Imobiliar – se referă la preferineţele potenţialilor clienţi când vine vorba de achiziţionarea unui imobil – zone şi număr de camere. Spre exemplu, în ultimele 7 zile, clujenii sunt interesaţi de apartamente în cartierele Gheorgheni şi Mănăştur, cu 2 sau 3 camere.

Preţ Imobil – arată prețul mediu al apartamentelor de vânzare, pe zone. Spre exemplu, în Cluj-Napoca, în momentul faţă, preţul pe metru pătrat util în zona centrală este de 1.725 €/mp, în timp ce în cel mai mare cartier – Mănăştur – este de 1425 €/mp.

Dacă ești agent imobiliar, profită de serviciile dedicate nevoilor tale oferite de Compariimobiliare.ro.