Anul 2024 vine cu vești bune pentru dezvoltatorii imobiliari din Cluj-Napoca. Potrivit edilului Emil Boc, o noup prevedere a fost votată în Comisia de Circulației a Primăriei Cluj-Napoca. Această prevede că nu toate proiectele imobiliare propuse în oraș au nevoie de studii de trafic.

Mai exact, imobilele care ar urmă să se construiască pe străzile cu o bandă pe sens și care, conform legii, trebuie să creeze mai puțîn de 12 locuri de parcare, nu mai au obligația de a realiza studii de trafic. Același lucru este valabil și pentru clădirile cu 20 de locuri de parcare, pe străzi cu două benzi pe sens. Chiar și așa, proiectele în cauza vor fi dezbătute în Comisia de Circulație și au nevoie de aviz favorabil pentru a putea fi autorizate.

Autorizații de construire pentru Cluj, în 2023

 

În perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2023, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale eliberate în total în județul Cluj, a fost de 1482, cu 540 mai mic comparativ cu aceeași perioadă din anul 2022. Un număr de 374 au fost eliberate pentru mediul urban, iar 1108 în mediul rural.

Prețul mediu al apartamentelor de vânzare din Cluj-Napoca

 

Prețul mediu al apartamentelor de vânzare din Cluj-Napoca, în decembrie 2023 a fost de 2.496 euro/mp, în scădere cu 4  euro/mp cu față de octombrie 2023 (2.500 euro/mp) și este cu 235 de euro peste aceeași perioadă a anului trecut (2.261 euro/mp), conform statisticilor Compariimobiliare.ro. Printre zonele preferate de cei aflați în căutarea unei noi locuințe se numără cartierele Florești - 1.542 euro/mp, Mănăștur - 2.209 euro/mp și Mărăști - 2.500 euro/mp.

 

 

Află prețul pe metru pătrat din orice județ din țară cu "Pret Imobil":

 

https://compariimobiliare.ro/pret-imobil

Oferta Compariimobiliare.ro include apartamente, case şi terenuri de vânzare în municipiul Cluj-Napoca şi în împrejurimi.