Oraşul Cluj-Napoca este destinaţia preferată a dezvoltatorilor imobiliari, zeci de ansambluri rezidenţiale aflându-se în prezent în construcţie, peste 4.000 de noi locuinţe fiind livrate anual în capitala Transilvaniei.

Statisticile compariimobiliare.ro vă prezintă care sunt zonele de interes ale dezvoltatorilor imobiliari sau a celor interesaţi de construcţia de case. Topul a fost alăcuit în funcţie de cele mai căutate zone din Cluj-Napoca şi împrejurimi pentru achiziţia de terenuri. Rezultatele analizei relevă interes crescut pentru cartierele noi, în plină dezvoltare, precum Iris sau Borhanci, pentru zone verzi şi liniştite – Andrei Mureşanu, Zorilor, Dâmbul Rotund, Făget şi pentru extensiile Floreşti şi Apahida.

 

Cele mai căutate zone:

Iris - 12%

Zorilor - 9%

Floresti - 8%

Borhanci - 7%

Andrei Muresanu - 7%

Faget - 6%

Dambul Rotund - 4%

Central - 4%

Grigorescu - 3%

Apahida - 3%

 

Liderul în imobiliare online din Cluj, portalul compariimobiliare.ro vă prezintă şi preţurile cerute pe terenurile de vânzare din oraş şi împrejurimi, în funcţie de zone. Preţurile sunt actualizate zilnic, iar cele de mai jos sunt valabile pentru începutul lunii aprilie 2018.

 

Preţuri pe zone:

Iris - 76 €/mp

Zorilor - 275 €/mp

Floresti - 60 €/mp

Borhanci - 117 €/mp

Andrei Muresanu - 447 €/mp

Faget - 100 €/mp

Dambul Rotund - 104 €/mp

Central - 442 €/mp

Grigorescu - 190 €/mp

Apahida - 40 €/mp

 

Vrei să-ţi cumperi teren de casă? La ce aspecte trebuie să fii atent

Starea terenului - Până la încheierea tranzacţiei este recomandat să se cunoască starea terenului şi încadrarea în intravilan construibill. Este indicat să solicitaţi un certificat de urbanism informativ, înainte de achiziţionarea terenului.

Dimensiuni – Consultaţi un arhitect pentru a fi siguri că puteţi construi casa visurilor dumneavoastră şi că vă rămâne şi spaţiu pentru curte şi garaj.

Utilităţi – Căutaţi un teren cu un minim de utilităţi sau care are măcar conducta de gaz şi stâlpii de curent cât mai aproape pentru o racordare mai uşoară şi mai ieftină. Ideal este să aibă și canalizare.

Risc de dezastru – Asiguraţi-vă că terenul nu este inundabil în caz de ploi şi că nu prezintă risc de surpare. Pentru acest lucru este indicat un studiu geofizic -în funcţie de acesta se calculează şi fundaţia casei.

Linişte şi verdeaţă – Cei care îşi doresc să construiască o casă aleg zone liniştite, departe de traficul din oraş şi bogate în vegetaţie. Dacă doriţi o casă mai aproape de centrul oraşului, orientaţi-vă ca terenul pe care intenţionaţi să-l achiziţionaţi să vă permită să amenajaţi un colţ de grăină.

Pentru mai multă inspirație în domeniul imobiliar și nu numai, urmăriți-ne în secțiunile: Știri imobiliare  Compari Imobiliare și Sfaturi imobiliare - Compari Imobiliare.