Peste 44.000 de imobile şi terenuri au fost vândute în România în luna aprilie 2018, Clujul clasându-se pe poziţia a treia în topul naţional cu 2.962 de tranzacţii imobiliare, conform datelor transmise de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI)

Un studiu de specialitate arată că cererea pentru noi locuinţe a crescut cu 49% în ultimele 12 luni în Cluj-Napoca, iar dezvoltatorii imobiliari sunt mereu în continuare de noi terenuri pentru construcţia de ansambluri rezidenţiale. Un teren mic se poate vinde în trei săptămâni, iar unul pentru o investiție mare, și într-un an și jumătate. 

Experţii liderului în imobiliare online din Cluj, portalul compariimobiliare.ro, vă prezintă zonele preferate de dezvoltatorii imobiliari pentru viitoare proiecte rezidenţiale. Datele sunt valabile pentru începutul lunii mai 2018.

Teren de vânzare, cele mai căutate zone: 

Iris - 14%

Dâmbul Rotund - 11%

Câmpului - 8%

Floreşti - 7%

Borhanci - 6%

Făget - 5%

Andrei Mureşanu - 3%

Gheorgheni - 3%

Bună Ziua - 3%

Feleacu - 3%

De asemenea, compariimobiliare.ro vă prezintă preţurile terenurilor de vânzare, pe cartiere, pe baza statisticilor actualizate zilnic.

 

 

Clujul, în topul afacerilor din domeniul construcţiilor

 

Județul Cluj se află imediat după București într-un top al afacerilor în domeniul construcțiilor, o piață care anul acesta poate înregistra o valoare record: 30 de miliarde de lei. În prezent, piaţa construcţiilor contribuie cu 4,6% la produsul intern brut (PIB), însă patronatele din domeniu susţin că potenţialul sectorului este de circa 8 - 9%. Peste 60.000 de companii, cu peste 150.000 de, activează în domeniu. Potrivit datelor oficiale, cele mai mari afaceri în sectorul construcţiilor au fost realizate de firmele din zona Capitalei şi din oraşe precum Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Ploieşti. 

Oferta compariimobiliare.ro include peste 650 de terenuri de vânzare în Cluj-Napoca.