La fel ca în modă, coafură sau machiaj şi designeul interior aduce noutăţi pentru anul 2018. Fie că renovaţi sau construiţi o casă nouă, experţii liderului în imobiliare online din Cluj, portalul compariimobiliare.ro, vă prezintă trendurile anului 2018 în materie de culori, mobilier şi obiecte decorative, pe baza recomandărilor designerilor internaţionali.

Culori

Culorile puternice, intense, vibrante vor câștiga teren în fața pastelurilor mai mult ca niciodată, tocmai pentru că se identifică mult mai bine cu stilul nostru contemporan de viață, mult mai alert și mai intens. Ultra violet, roșu vivace, verde mentă, turcoaz, albastru sau galben sunt doar câteva dintre opţiuni. Dacă nu eşti o persoană extrem de îndrăzneaţă, poţi zugrăvi un singur perete sau tavanul într-o culoare vibrantă şi restul încăperii în tonuri neutre.

Negru – culoare statement. Camerele “all black” sunt în vogă în acest an, negrul persistând nu doar pe pereţi, ci şi în mobilier sau obiecte de decor. Sunt la fel de bine acceptate însă şi încăperile alb-negru. Sunt o combinaţie îndrăzneaţă pentru cei ce preferă contrastul puternic.

Mobilier  şi obiecte decorative

Se poartă în continuare stilul industrial, minimalist – ciment, cărămidă, paleţi. Sunt apreciate influenţele vintage – obiecte de iluminat din cupru învechit, corpuri din lemn nefinisat, rame de tablouri din podul bunicilor, poliţe din lemn, dulăpioare cu motive florare recondiţionate, vase ceramice, aparte foto/muzicale recuperate din târgurile de vechituri, preşuri şi pături ţesute de bunici, etc.

Must have: plante de interior

Anul 2018 aduce în prim plan natura. Plantele nu adaugă doar culoare unui spaţiu, ci contribuie şi la purificarea aerului, precum şi la crearea senzaţiei de perspectivă şi volum. Nu în ultimul rând, se poartă peretii verzi, pereţii vii sau grădinile verticale. Se pot instala rapid şi devin funcţionali în decurs de câteva zile cu ajutorul unor profesionişti. Mai există şi varianta tradiţională, a plantelor căţăratoare.

Oferta liderului online în imobiliare din Cluj, portalul compariimobiliare.ro, include 12.708 apartamente de vânazare, 2.795 de case şi 462 de garsoniere.