Oraşul Cluj-Napoca se află în plină dezvoltare economică, iar acest lucru se vede şi în piaţa imobiliară. În ultimii ani au început să apară noi cartiere rezidenţiale la marginile oraşului, zonele de interes fiind Becaş, Borhanci, Sopor, Europa sau Iris. Vorbim despre cartiere care abia acum se conturează sau foste zone industriale tranformate în cartiere rezidenţiale.

Liderul în imobiliare online din Cluj, portalul Compariimobiliare.ro, vă prezintă preţurile de vânzare pentru apartamentele/casele/terenurile din aceste noi cartiere, valabile la final de iunie, dar actualizate zilnic pe platforma imobiliară.

 

Apartamente de vânzare

 

Becaş 966 €/mp

Borhanci 1266 €/mp

Iris 1296 €/mp

Europa 1390 €/mp

Sopor 1448 €/mp

 

Case de vânzare

 

Iris 1056 €/mp

Borhanci 1250 €/mp

Sopor 1252 €/mp

Europa 1455 €/mp

Becaş 1903 €/

 

Teren de vânzare

 

Becaş 50 €/mp

Iris 55 €/mp

Sopor 60 €/mp

Borhanci 110 €/mp

Europa 136 €/mp

 

Primăria Cluj-Napoca se pregăteşte să facă loc noilor cartiere, punând accent pe infrastrucutră şi tineri.

 

Plan urbanistic integrat pentru Sopor

 

Zona Sopor se dezvoltă încet într-un cartier de talia Mănăşturului, însă haosul imobiliar îl va transforma într-un "cartier - dormitor" şi riscă să devină încă un factor de congestionare al traficului din Cluj. Primăria Cluj-Napoca pregăteşte pentru această zonă un plan urbanistic integrat, pe care îl va pune la dispoziţia dezvoltatorilor imobiliari.

"Facem aceste demers pentru a nu avea în viitor probleme. Dacă lăsăm lucrurile în seama privaţilor, ei nu vor avea viziune integrată - adică să lase loc pentru grădiniţă, şcoală, centru de cartier, primărie de cartier . Acum se conturează arterele de circulaţie, după care se vor emite în continuare autorizaţii de construire. De ce spun asta? Decongestionarea traficului din oraş depinde de cum sunt asigurate facilităţile în cartier. Ele trebuie să fie disponibile la maxim 20 de minute de pers pe jos , în caz contrar locuitorii sunt nevoiţi să meargă pentru orice în oraş şi astfel se înrăutăţeşte problema traficului", a declarat primarul Emil Boc, în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj.

 

Cartier pentru tineri în Borhanci

 

Primăria Cluj-Napoca are în vedere ridicarea unui cartier pentru tineri în Borhanci, pe un teren de 70 de hectare, în fosta locație a proiectului Casarom, care a fost abandonat. Locuinţele ar urma să fie ridicate de către cei care iau în concesiune parcele de pământ sau de către un constructor care să ridice locuințele și apoi să le predea contra-cost. Cartierul va include și o grădiniță, o școală și un centru comercial. De asemenea, aici ar urma să fie construite şi câteva locuinţe sociale. Până în momentul de faţă, cartierul a rămas la nivel de propunere.

 

Se pregăteşte lărgirea unei artere din oraş

 

Majoritatea zonelor în plină dezvoltare imobiliară se află în prejma străzii Bună Ziua, deja sufocată de trafic. Vestea bună este că a fost predată municipalităţii de către Guvernul Dăncilă, cadastrată, administraţia locală urmând doar să semneze procesul de predare-primite. Odată intrată în proprietate publică, strada va fi modernizată şi lărgită. Va avea 16 metri lăţime, trei benzi de circulație, pistă de biciclete și trotuare. Municipalitatea intenționează să exproprieze câteva proprietăți, pentru a putea realiza lărgirea străzii.

 

 

 

Oferta Compariimobiliare.ro include peste 10.000 de apartamente de vânzare în Cluj-Napoca.