Suprafața totală a terenurilor tranzacționate în 2018, destinată proiectelor de spații de birouri, spații comerciale, rezidențiale sau industrial, a fost de aproximativ 140 de hectare, dublu față de anul 2017, potrivit unui raport publicat de firma de consultanţă imobiliară CBRE.

Principalul motiv? Înmulţirea proiectelor de spaţii comerciale, mixte, precum şi dezvoltările industriale şi logistice. La nivel naţional, cele mai multe cereri din 2018 au venit din partea marilor retaileri, care şi-au redobândit încrederea în potenţialul de dezvoltare al oraşelor regionale. 

Scumpiri de 10% în Cluj-Napoca

Conform raportului citat, preţurile terenurilor construibile s-au situat, în general, la un nivel constant în 2018. În Bucureşti şi în cele mai mari oraşe regionale, cum sunt Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi s-au observat uşoare creşteri, de circa 10%, în zonele cele mai solicitate.

Focus pe viitoarele cartiere ale Clujului 

Pe viitor, tendinţa de temperare a preţurilor ar putea fi întreruptă de punerea în vânzare a unor terenuri foarte bine amplasate, care dispun şi de Plan Urbanistic Zonal (PUZ). Situaţie propabilă în Cluj-Napoca, în zonele celor 4 noi cartiere pe care municipalitatea doreşte să le dezvolte: Borhanci, Sopor, Lomb, Valea Gârboului.  

Vorbim despre un cartier de talia Mănăşturului, altul în apropierea viitoarei centuri metropolitane, iar celelalte, dedicate tinerilor şi specialiştilor în inovare şi cercetare. Două proiecte sunt încă pe foaie, pentru restul au început demersurile. În aceste noi cartiere vor fi construite atât ansambluri rezidenţiale, cât şi toate facilităţile necesare omului modern – şcoli, spitale, birouri, spaţii comerciale, etc. Mai multe detalii AICI! Vezi şi TOP 10 cele mai scumpe terenuri de vânzare din Cluj. Unele, în zona unui viitor cartier al oraşului

Experţii liderului în imobiliare online din Cluj, portalul Compariimobiliare.ro, vă prezintă preţurile terenurilor de vânzare în Cluj-Napoca şi împrejurimi, pe cartiere, valabile la mijlocul lunii martie 2019, dar şi zonele preferate de clujenu pentru achiziţia te terenuri. 

Teren de vânzare. Cele mai căutate zone:

Iris - 7%

Făget - 6%

Borhanci - 6%

Floreşti - 6%

Grigorescu - 4%

Andrei Mureşanu - 4%

Bună Ziua - 4%

Dâmbul Rotund - 4%

Zorilor - 3%

Feleacu - 3%

 

Oferta Compariimobiliare.ro include peste 900 de terenuri de vânzare în municipiul Cluj-Napoca şi în împrejurimi.