Una din principalele priorităţi ale administraţiei locale în 2019 o reprezintă extinderea rezidenţială a municipiului Cluj-Napoca. Este vorba despre 4 noi cartiere, unul de talia Mănăşturului, altul în apropierea viitoarei centuri metropolitane, iar celelalte, dedicate tinerilor şi specialiştilor în inovare şi cercetare. Două proiecte sunt încă pe foaie, pentru restul au început demersurile.

Cartierul Sopor

Cel mai nou cartier al Clujului se va întinde pe 240 de hectare, însemnând că va fi de talia Mănăşturului.  Primăria a publicat, în decembrie 2018, planșa cu planul urbanistic zonal (PUZ), acesta urmând să devină subiectul unui concurs de soluții internaţional, iar premiile puse la bătaie se ridică la peste 3 milioane de lei. Conform primarului Emil Boc, cartierul va fi “un model de bune practici pentru România”.

Cartierul Borhanci

Supercartierul pentru tineri va fi construit pe o suprafaţă de 70 de hectare. Terenurile care vor fi concesionate pentru case vor avea între 300 şi 500 mp, însă vor exista şi locuinţe sociale. În prezent, municipalitatea are în plan modernizarea şi lărgirea străzii Borhanciului, însă pentru acest lucru are nevoie de o bucată de teren aflată în proprietarea statului. Până la rezolvarea situaţiei, construcţiile imobiliare pe Borhanci şi Bună Ziua vor fi limitate printr-o hotărâre de Consiliu Local. Cu o singură excepţie: doar construcțiile de sub 20 de apartamente vor fi autorizate.

Cartierul Lomb

Proiectul Cluj Innovation City (CIC) va reuni 20.000 de specialişti în cercetare şi inovare:  “Pentru Lomb vom alăctui un masterplan care să pregătească proiectul cunoscut sub numele de Cluj Innovation City, care va avea şi o componentă de locuire, dar şi un Silicon Valley de Cluj, adică un oraş destinat cercetării, inovării, dezvoltării şi IT-ului şi care, sperăm noi, să dea şansa dezvoltării Clujului pe următorii 10 ani", a declarat primarul Emil Boc, la un post de radio local.

Cartierul Valea Gârbăului

Un proiect lansat în 2010 revine în atenţia primăriei, în contextul realizării centurii metropolitane. Este vorba despre ANL-urile de pe Valea Gâtbăului, care ar urma să numere 23.000 de locuinţe realizate în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Experţii liderului în imobiliare online din Cluj, portalul Compariimobiliare.ro, vă prezintă preţurile apartamentelor şi terenurilor de vânzare în zonele viitoarelor cartiere ale Clujului, valabile în ianuarie 2019.

Apartamente de vânzare

Borhanci

Borhanci – 1.363 €/mp

Buna Ziua – 1.476 €/mp

Sopor

Sopor – 1.541 €/mp

Lomb

Iris – 1.293 €/mp

Valea Gârboului

Faget – 1.133 €/mp

 

Teren de vânzare

Borhanci

Borhanci – 120 €/mp

Buna Ziua – 231 €/mp

Sopor

Sopor – 98 €/mp

Lomb

Iris – 71 €/mp

Valea Gârboului

Faget – 115 €/mp

Oferta Compariimobiliare.ro include peste 13.300 de apartamente şi 700 de terenuri de vânzare în Cluj-Napoca şi în împrejurimi.