Dezvoltarea mediului de business, în special al sectorului IT&C, a propulsat tranzacțiile de spații de birouri în Cluj-Napoca. Peste 44.000 de metri pătraţi închiriabili vor fi livraţi în acest an în capitala Transilvaniei, cu peste 300% mai mult comparativ cu anul anterior.

 

Cel mai mare complex de birouri din Cluj, evaluat la 45 de milioane de euro, finalizat

Proiectul de birouri The Office, dezvoltat la Cluj-Napoca de fondul de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) şi de antreprenorul Ovidiu Şandor, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 59.000 de metri pătraţi şi cu o capacitate de peste 5.000 de oameni, a fost finalizat.

Prima fază de dezvoltare a proiectului The Office a fost inaugurată în mai 2014, cu spaţii de 21.270 mp, iar cea de-a doua etapă, care include 19.400 mp, a fost gata la finalul anului 2015. În prezent, a fost finalizată cea de-a III-a etapă, şi ultima, a proiectului The Office, cu o suprafaţa de 18.500 mp închiriabili. The Office Cluj-Napoca a obţinut certificarea de clădire verde, BREEAM Excellent.

Clădirea de birouri din Cluj-Napoca a atras companii precum National Instruments, Yonder, 3Pillar Global, HP, Leoni, Betfair, Lohika Systems, Yardi, COS, Deloitte, Ernst&Young, Wolters Kluwer, TUI Travel, Bombardier, Bosch şi MOL.

Liberty Technology Park Cluj, grad de ocupare de100%. Majoritatea rezidenților sunt companii IT

Proiectul dezvoltat pe 4,5 hectare include cinci corpuri de clădiri, totalizând 17.000 de metri pătrați de spații de birou clasa A. 70% dintre rezidenți sunt companii IT, iar mai bine de jumătate au departamente de dezvoltare software și R&D (cercetare și dezvoltare) - Siemens, IBM, Halcyon Mobile, Altran, Iron Mountain Romania, Control Data Systems, Digital Ventures Development, Luminos Software, Voquz, SmartUp. Parcul tehnologic găzduiește și start-up-uri cu finanțare românească și străină. În total, în cadrul Liberty Technology Park Cluj lucrează peste 1.700 de persoane, dintre care aproape 200 sunt străini relocați (expați), iar până la sfârșitul anului se estimează un total de 2.000 de angajați care să-și desfășoare activitatea aici.

Peste jumătate din suprafața totală este ocupată cu spații verzi, teren de sport, zonă de grill și de cowork, facilități indoor și în aer liber. Parcul tehnologic are un grad ridicat de eficiență energetică și a primit numeroase distincții atât pentru design, cât și funcționalități, iar anul trecut a obținut certificarea BREEAM „Excelent” pentru corpurile D și E, dezvoltate în cea de-a doua etapă a proiectului.

Liberty Technology Park Cluj a fost construit pe activele fostei fabrici Libertatea și a fost lansat în 5 decembrie 2013. Proiectul a însemant o investiție de peste 15 milioane de euro. 

 

Intră acum pe www.compariimobiliare.ro pentru a vedea întreaga ofertă de imobiliare din Cluj.