Sezonul cald bate la uşă, cafeaua de dimineţa, lectura de sâmbătă după masă sau cina de duminică seara sunt mult mai gustoase şi relaxante dacă sunt servite în aer liber. Şi unde mai bine decât pe propria terasă, indiferent că vorbim despre balconul locuinţei, veranda casei sau grădina din curtea interioară a imobilului în care locuiţi. Amenajarea este cuvântul cheie, în special pentru cei ce lucrează de acasă şi doresc să folosească un astfel de spaţiu ca alternativă la birou.

Defineşte-ţi stilul

O terasă primitoare şi comodă nu trebuie să golească conturile din bancă. Ţine cont de stilul personal şi nu de tendinţe, stimulează-ţi creativitatea. Este terasa visurilor tale. Fie că alegi mobilier din paleţi şi perne decorative, fier forjat, lemn masiv sau canapele şi măsuţe de cafea din cataloage ale unor branduri de renume, tot ce contează e să îţi fie pe plac şi să se încadreze într-un buget realist pentru tine.

 

Soare şi umbră

Tersa nu este doar un loc de relaxare, ci şi un refugiu în zilele toride de vară, pentru tine, familia şi prietenii tău. Aşadar, meţine balanţa colţ cu soare – colţ umbros. O variantă ar fi acoperişurile din trestie, papură sau bambus extrem  de des întâlnite în zona medieraniană. Poţi apela şi la clasicele rogojini, nu sunt costisitoare şi se găsesc uşor. Şi acoperişurile tip baldachin din materiale subţiri sunt de luat în calcul. 

Verdeaţă

O oază de relaxare nu este completă fără un colţ cu verdeaţă. Câteva plante ornamentale o să schimbe complet aspectul terasei tale şi o să-I aducă contant aer proaspăt. Arbuştii exotici în ghiveci sunt perfecţi pentru umbră şi intimitate, locul muşcatelor, petuniilor şi panseluţelor e în jardiniere atârnare, iar dacă ai terasa acoperită de o pergolă sau are ziduri naturale, e obligatoriu să amenajezi grădini urbane suspendate: plantează bougainvillea sau floarea de hârtie, originară din America de Sud şi o splendoare atunci când e înflorită. O alta variantă, la fel de spectaculoasă este glicina.

 

Lumini 

Ia în calcul că îţi vei petrece şi o mulţime de seri răcoroase de vară pe terasă. Ai nevoie de o sursă de lumină. Poţi apela la câteva lumânări, în special unele parfumate, dar pentru soluţii de lungă durată cumpără câteva ghirlande cu beculeţe, asemănătoare celor pentru bradul de crăciun, însă albe. 

Accente de culoare şi personalitate

O terasă nu este completă fără câteva obiecte de decor. Cele mai preţioase comori se găsesc adesea în târgurile de vehicturi, iar costurile sunt neglijabile. Clujul are noroc fiindcă, la fiecare final de săptămână, există două astfel de târguriOserul de sâmbătă de pe strada Bobâlnei şi cel de duminică de la Expo Transilvania. De asemenea,  există sute de siteuri internaţionale care vând obiecte de decor sau chiar antichităţi pentru cei mai pretenţioşi. Există şi magazine online a meşterilor sau pasionaţiilor de obiecte hand-made astfel că nu mai trebuie să îţi ocupi timpul sau baţi capul cu tutrioale, ci efectuezi o plată şi încurajezi tineri artişti prin magazine disponibile pe Estsy.com, spre exemplu.

La ce obiecte facem referire? De la perne de decor, la covor, vase, ghivece, suport de reviste, boluri de fructe şi pahare de limonadă, tablouri, etc. Limit e contul bancar.

 

Pentru mai multă inspirație în domeniul imobiliar și nu numai, urmăriți-ne în secțiunile: Știri imo

biliare - Compari Imobiliare și Sfaturi imobiliare - Compari Imobiliare.