Premierul Sorin Grindeanu a declarat că proiectul de lege privind TVA zero la locuințe pentru persoane fizice are susținerea Guvernului și va fi adoptat în această sesiune parlamentară. O notificare va fi trimisă şi Comisiei Europene.

FOTO:dasmclujnapoca.ro

"Proiectul legii TVA zero, care e în Parlament în acest moment, pentru livrarea de locuințe pentru persoanele fizice are susținerea Guvernului. Dacă vorbim cu un finanțist, așa cum îi știm cu toții, care stau și doar adună plusuri și minusuri fără să vadă efectele secundare, prima impresie a unui finanțist e că o să avem un minus important la buget. Dacă, în schimb, vorbim de efectele într-un întreg domeniu, ceea ce înseamnă un impuls pe această piață, ceea ce înseamnă să începem să reducem acel deficit de aproximativ 1.000.000 de locuințe noi — e unul din puținele lucruri pe care le putem face în acest moment", a spus Grindeanu, la Palatul Parlamentului, în cadrul unei dezbateri despre piața imobiliară în 2017, citat de mediafax.ro.

Premierul a punctat că printre măsurile luate de Executiv se numără şi continuarea programului ”Prima casă” şi eliminarea impozitului pe transferul proprietăţii cu o valoare mai mică decât 450.000 de lei.

Piaţa imobiliară din Cluj la final de februarie 2017

Cu un procent de 6,4% s-a scumpit piaţa imobiliară din România în ultimul an. În februarie 2017, creşterea a fost de 1,5% (de la 1.064 de euro pe metru pătrat util la 1.080 de euro pe metru pătrat).  Această tendință poate fi interpretată ca o temperare a ritmului de creștere a prețurilor față de 2016, spun analiştii imobiliari.

În Cluj-Napoca, așteptările vânzătorilor s-au majorat, per ansamblu, cu 0,2% în februarie (de la 1.257 la 1.259 de euro pe metru pătrat util), situându-se astfel cu 6,2% peste nivelul din urmă cu un an (respectiv 1.186 de euro pe metru pătrat). Apartamentele vechi s-au apreciat luna trecută cu 0,5% (de la 1.306 la 1.312 euro pe metru pătrat util), iar cele noi cu 0,3% (de la 1.172 la 1.176 de euro pe metru pătrat).

Oferta apartamentelor de vânzare din Cluj-Napoca o găsești pe compariimobiliare.ro