Este primul loc în care păşim după ce deschidem ochii. Este sanctuarul fiecărei femei când vine vorba despre frumuseţe şi locul care ar trebui să ne încarce de energie la primele ore ale dimineţii. Vorbim despre una din cele mai importante încăperi din orice locuinţă: baia. Ce ne facem însă când dispunem de un spaţiu redus? Ne punem creativitatea la contribuţie.

Experţii liderului în imobiliare online din Cluj, portalul compariimobiliare.ro, vin cu câteva sfaturi utile şi moderne pentru amenajarea unei băi de dimensiuni reduse

Culorile

Alege cu atenţie culorile. Te sfătuim să laşi tavanul vopsit în alb, va reflecta lumina şi va da senzaţia de spaţiu mai mare. Montează plăci mari de faianţă, în culori pastelate. Gresia poate să fie cât de închisă la culoare doriţi, în dimensiuni obişnuite. Trebuie punctat că o lampă cu lumină puternică, rece, va fi suficientă pentru a ilumina baia.

Obiectele sanitare

Vasul wc ar trebui să fie suspendat pe perete, iar bazinul de apă ascuns în interior. Alegeţi o chiuvetă mini, ideal ar fi să permită instalarea unui loc de depozitat pe post de suport, şi renunţaţi la cadă (sau achiziţionaţi una pe colţ dacă ţineţi morţiş). Vă sfătuim să renunţaţi chiar şi la cabina de duş clasică şi să montaţi mai bine un panou de sticlă, din podea până în tavan, iar capul de duş – de preferinţă pătrat – să fie suspendat.

 

Mobilier

Păstraţi doar strictul necesar. Folosiţi rafturi sau dulăpioare suspendate pentru depozitarea produselor cosmetice şi a celor de igineă, cârlige cu ventuze pentru prosoape şi hajate de baie. Multe oglinzi. Ca regulă generală, cu cât este mai multă lumină într-o încăpere, cu atât ea va părea mai mare. Oglinda va ajuta la crearea impresiei de spaţiu suplimentar. Aşadar, montează o oglindă deasupra chiuvetei şi una mai mare pe spatele uşii.

P.S. Nu ar strica nicio plantă, în cazul în care baia are geam şi un pervaz adecvat.

Oferta liderului online în imobiliare din Cluj, portalul compariimobiliare.ro, include 12.708 apartamente de vânazare, 2.795 de case şi 462 de garsoniere.