Case ieftine şi multifuncţionale, locuinţe verzi sau imobile ridicate în cel mai scurt timp posibil. Dacă se poate şi mobile. Acestea sunt tendinţele viitorului în imobiliare. Liderul în imobiliare online, portalul compariimobiliare.ro, vă prezintă trei modele cu feedback bun la nivel internţional.

BOKLOK

Casele pot fi construite sub formă de imobile cu unul sau două etaje, având patru-cinci apartamente. Anul trecut, a fost realizată şi prima vilă boklok, cu o suprafaţă de circa 100 mp. Costurile sunt destul de reduse, un apartament cu două putând fi achiziţionat la un preţ de 30.000 de euro, scrie capital.ro.

 

 

HUF HAUS

Linii clare, ferestre generoase, concept de living în plan deschis şi utilizarea celor mai recente tehnologii sunt doar câteva dintre atributele celei mai noi case de prezentare dezvoltată de HUF HAUS în Mannheim, Germania. Casa produce mai multa energie decât este necesar pentru a funcţiona şi a primit certificarea Platinum de la Societatea Germană pentru Construcţii Durabile (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen - DGNB). Preţurile depăşesc 300.000 de euro, dar cumpărătorii pot opta nu doar pentru unul dintre cele 11 modele de bază, ci şi pentru o configuraţie specială. În oferta Huf există şi o casă solară, conform profit.ro.

 

 

24H

Echipa unui start-up din California, formată din ingineri în construcții și specialiști în IT (cum avem mulţi şi în Cluj), a reușit să construiască o casă în doar 24 de ore și la un cost de aproximativ 11.000 de euro. Construcția în timp record a fost realizată cu ajutorul unei imprimante. Specialiștii de la Apis Cor au reușit să facă în acest timp fundația, pereții, tavanele, podelele, au pus ușile și ferestrele și au realizat și finisajele. Suprafața locuibilă are 38 de metri pătrați, iar durata de viața a casei este estimată la 175 de ani, scrie catcostaclujul.ro.

 

Compariimobiliare.ro vă prezintă media prețurilor caselor de vânzare din Cluj-Napoca, pe zone, pe baza anunţurile imobiliare publicate şi actualizate zilnic pe portalul imobiliar.