Vrei o locuinţă a ta, însă nu te încântă ideea de a sta la bloc. Nu ai buget nici de casă. Soluţia vine de la arhitectul Renato Vidal. Italianul a creat un concept de casă modulară - M.A.DI. Home - ce poate fi transportată cu TIR-ul, iar o echipă de 3 oameni o poate asambla în circa 6 ore. Dacă doreşti te muţi o poţi plia şi muta în orice loc.

 

Casa este ecologică şi are capacitatea de a se autosusține cu panouri solare, becuri LED şi un sistem de colectare a apei de ploaie. Ea poate fi construită oriunde, fără să fie nevoie de o fundație de beton.  De asemenea, este rezistentă la cutremure şi vine dotată cu uşi şi ferestre.

Costul variază în funcţie de dimensiuni, construcţia în suprafaţă de 25 de metri pătraţi având un preţ de 28.000 de euro. Celelalte variante au suprafeţe de 46, 56, 70 şi 84, cea din urmă putând fi achiziţionată la preţul de 62.000 de euro. Toate modelele includ baie echipată şi bucătărie. Livrarea se face în 60 de zile de la comandă.

Teren gratuit de la stat pentru tinerii ce vor să-şi construiască o casă

Tinerii care vor să-şi construiască o casă pot primi o mână de ajutor de la stat, conform Legii nr. 15/2003, prin acordarea la cerere a unui teren gratuit. Totuşi, pentru a putea beneficia de această facilitate, solicitanţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii.

Aşadar, tinerii trebuie să aibă între 18 şi 35 de ani, iar la data depunerii şi la data rezolvării solicitării nu trebuie să fie proprietari ai unei locuinţe sau ai unui teren destinat construirii unei case, indiferent în ce localitate ar fi acestea. De asemenea, autorităţile locale au dreptul să stabilească şi unele criterii suplimentare.

Nu în ultimul rând, terenul este acordat pentru folosinţă gratuită, atât timp cât există casa pe el, însă acesta poate fi cumpărat ulterior de la stat.

Suprafeţele terenurilor solicitate de tineri sunt acordate ţinându-se cont de localitatea în cauză. Astfel, pentru municipii şi sectoarele Bucureştiului, suprafaţa minimă ce poate fi atribuită este de 150 de metri pătraţi, iar cea maximă de 300 de metri pătraţi. În cazul oraşelor, suprafeţele variază între 250 şi 400 mp, în timp ce în comune şi în sate suprafeţele variază între 250 şi 1.000 mp.

Fiecare localitate trebuie să inventarieze anual terenurile ce pot fi atribuite tinerilor, să le valideze prin hotărâre de Consiliul Local şi apoi să informeze cetăţenii cu privire la acestea, prin afişare la sediul Consiliului Local, după cum se arată în normele pentru aplicarea Legii nr. 15/2003.

Cererea de atribuire a terenului se poate depune la Consiliul Local al comunei, oraşului, municipiului sau sectorului municipiului Bucureşti în care îşi are domiciliul solicitantul şi trebuie să conţină prenumele, numele şi domiciliul acestuia.

Oferta compariimobiliare.ro include 634 de terenuri de vânzare în Cluj-Napoca.