Venirea pe lume a unui copil este cea mai mare bucurie pentru părinţi. Noul membru al familiei are nevoie de linişte şi de multe obiecte voluminoase, fie că vorbim de pătuţ, masa de schimbat, jucării sau haine. Ce te faci însă când locuieşti într-un apartament de dimensiuni mici?

Experţii liderului în imobiliare online din Cluj, portalul compariimobiliare.ro, vă prezintă câteva trucuri geniale pentru amenajarea camerei bebeluşului într-o locuinţă mică.

Alege inteligent mobila

Cheia este să alegi mobilier puţin şi special gândit pentru spaţii mici.  Ai nevoie doar de un pat din lemn cu grilaj cu o saltea confortabilă, un dulap cu sertare care să poată fi folosit şi pe post de masă de schimbat şi un fotoliu comod pentru alăptat. Nu uita de siguranţa celui mic şi alege mobila cu colţuri rotunjite.

Construieşte pe verticală

Pe măsură ce copilul creşte, dulăpiorul lui devine neîncăpător. Nu-i nimic. Amplasează rafturi până în tavan pentru jucării, cărţi şi alte obiecte necesare sau găseşte spaţii de depozitare mai puţin obişnuite – deasupra uşii, de pildă. În loc de un extra dulap pentru haine, sub rafturi pune un stander. Şi la baza acestuia cutii pentru papucei, căciuli, fulare, etc. Nu uita să utilizezi colţurile camerei.

Pune accentul pe lumina naturală

Cel mic are nevoie de foarte multă lumină naturală. Nu aglomera camera cu desene pastelate pe pereţi. Vopseşte pereţii în alb şi cumpără perdele simple. Concentrează accentul de culoare fie pe o piesă de mobilier, fie pe covor. Astfel şi spaţiul va părea ceva mai generos.

BONUS. Renunţă la lucrurile de care nu mai are nevoie

Bebeluşii primesc foarte multe lucruri, iar mare parte nici nu ajumg să fie folosite sau prea puţin. Nu strânge hainele, încălţările sau jucăriile ce nu-i mai trebuie doar pentru că sunt drăguţe. O să îţi ocupe doar loc în casă şi nu o sa te atingi de ele ani de zile. Fă-le cadou mai departe unei tinere mămici sau pune-le în vânzare, la preţuri modice, în consignaţiile de specialitate. De foarte multe ori, de pe urma vânzării lor poţi cumpăra noi lucuri necesare vârstei copilului tău.

Oferta liderului online în imobiliare din Cluj, portalul compariimobiliare.ro, include 12.708 apartamente de vânazare, 2.795 de case şi 462 de garsoniere.