Orăşenii suferi din principa lipsei spaţiilor verzi, în special a parcurilor situate în apropierea casei.

Deşi majoritatea ansamblurilor rezidenţiale moderne includ curţi verzi interioare, cu spaţii special amenajate pentru cei mici, clujenii vor fi bucuroşi să afle că administraţia locală are în plan să amenajeze 4 parcuri noi în oraş. Dacă eşti în căutarea unei noi locuinţe, poate ar fi bine să te îndrepţi înspre cartierele situate în preajma viitoarelor spaţii de agrement.

 Parcul Feroviarilor (Iris/Mihai Viteazu/Gara)

Parcului Feroviarilor este în prezent al doilea mare parc din Cluj-Napoca (5,4 ha) - Parcul Central are 13 hectare şi va fi modernizat după planurile realizate de o echipă coordonată de Vlad Sebastian Rusu, arhitectul care a câștigat și concursul de soluţii pentru modernizarea pentru Turnul Pompierilor. 

Echipa sa a propus un spațiu de evenimente rotund, două mici eleștee, unde se va aduna apa pluvială, iar singura facilitate pentru sport este constituită de spațiul pentru exerciții fizice. Va exista, de asemenea, un loc de joacă pentru copii. Într-o fază ulterioară a proiectului, parcul ar urma să fie legat prin două poduri de malul Someșului dinspre strada Decebal

Parcul Armătura (Iris/Mihai Viteazu)

Spaniolii de la casa de arhitectură Practica, cei care realizează masterplanul pentru reamenajarea malurilor Someşului, au prezentat recent modificările gândite pentru Parcul Armătura. Vor să “redeseneze” în totalitate malurile şi să le transforme în locuri de “loisir” (petrecere a timpului liber) pentru public, însă propun şi un pod spre strada Nădăşel şi reamenajarea malurilor pârâului Nadăş.

Parcul Tineretului - Pădurea clujenilor (Iris/Mărăşti - Bulevardul Muncii)

Primăria Cluj-Napoca pregăteşte amenjarea zonei verzi şi de agrement "Parcul Tineretului - Pădurea Clujenilor, pe o suprafaţă de peste 21 de hectare, în zona Bulevardului Muncii. Costurile proiectului se ridică la 22.861.202, 23 lei (aprox. 4,9 milioane de euro), iar municipalitatea ar dori să acceseze fonduri europene pentru realizarea parcului. Pe lângă bănci şi alei pietonale, parcul va avea parcări pentru biciclete, staţii de încărcare biciclete şi trotinete electrice, dar şi tiroliană.

Parcul Est (Între Lacuri - Aurel Vlaicu/Gheorgheni)

Este situate în apropiere de strada Aurel Vlaicu şi va avea aproape 10 hectare. Are parte deja de proiect, realizat de arhitecții de la Planwerk. Costurile sunt estimate la 8,8 milioane de lei. 

Experţii liderului în imobiliare online din Cluj, portalul Compariimobiliare.ro, vă prezintă preţurile lunii decembrie 2018 în cartierele situate în apropierea celor 4 parcuri:

 

Aurel Vlaicu - 1475 €/mp

Gara - 1500 €/mp

Gheorgheni - 1626 €/mp

Intre Lacuri - 1569 €/mp

Iris - 1312 €/mp

Marasti - 1574 €/m

P-ta Mihai Viteazul -1658 €/mp

Periferie - 1437 €/mp

 

Oferta Compariimobiliare.ro include peste 9.600 de apartamente de vânzare în Cluj-Napoca şi împrejurimi.