Cu 35-40% va crește stocul de spații de birouri din Cluj-Naopoca până la finele lui 2017, companiile căutând să se extindă și în alte centre universitare importante unde găsesc forță de muncă bine pregătită, iar nivelul salarial este ușor mai scăzut decât în București. 

 

 

(FOTO: The Office)

 

Așadar, stocul de spații de birouri moderne din principalele orașe regionale ale României (Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Brașov) au ajuns la aproape 70.000 de metri pătrați la jumătatea anului 2017, comparativ cu un nivel de 2,6 milioane de metri pătrați în București, conform unui studiu publicat de firma de consultanță Cushman & Wakefield Echinox. 

 

Stocul de birouri din orașele regionale este astfel cu 73% mai mic decât în București, deși numărul cumulat de studenți din cele patru orașe este cu 5,6% mai mare decât în Capitală. Mai precis, conform Insitutului Național de Statistică (INS), 187.734 sunt în Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Brașov, comparativ cu 172.038 în București. 

 

În ceea ce privește densitatea spațiilor de birouri raportată la numărul de studenți, în București sunt 15mp/student, în Iași sunt 3,4 mp/student, în Timișoara sunt 3,6 mp/student, în Cluj sunt 4,1 mp/student, iar în Brașov 4,4 mp/student. 

 

Cea mai semnificativă dezvoltare o vor avea în perioada următoare orașele Timișoara și Cluj-Napoca, unde sunt programate spre inaugurare proiecte noi de birouri cu o suprafața de circa 90.000 de metri pătrați (în fiecare din cele două orașe). 

 

Liderul în imobiliare online în Cluj, compariimobiliare.ro, vă prezintă prețurile spațiilor de birouri de vânzare/închiriat pe zone.