Premieră în România. Primăria Cluj-Napoca a emis primul certificat de urbanism în format electronic. A fost solicitat în data de 11 aprilie şi a fost emis în 12 aprilie 2017. 

 

Clujenii au acum posibilitatea de a solicita emiterea în format electronic a certificatelor de urbanism (și prelungirea acestora), prelungirea autorizaţiilor de construire sau desfiinţare, avize ori acorduri. De asemenea, pot comunica online începerea execuției lucrărilor.

Cum se utilizează platforma online pusă la dispoziţia clujenilor de către municipalitate

Pasul 1. Se accesează platforma https://edirect.e-guvernare.ro

Pasul 2. Crearea contului

Se merge la secțiunea Cont nou - Cont persoană fizică - se completează rubricile din secțiune cu datele personale, se alege un nume de utilizator și o parolă. Confirmarea creării contului se primește pe adresa de email indicată de către solicitant. Se accesează link-ul primit în email-ul de confirmare, contul fiind astfel creat.

Pasul 3. Intrare în sistem - Conectare

• Se merge la Secțiunea Conectare
• La Secțiunea Autentificaţi-vă cu, se selectează eDirect
• La Secțiunea Selectare tip cont, se bifează Cont personal
• Se completează numele de utilizator și parola, se bifează Secțiunea Nu sunt robot.

Pasul 4. Depunerea documentațiilor

Se accesează Creează solicitare. La secțiunea Localitate se selectează Cluj-Napoca. La secțiunea Procedură se găsesc informații legate de documentația care trebuie depusă pentru eliberarea fiecărui tip de document, iar la secțiunea Acțiune se poate încărca documentația respectivă. Unde acest lucru se impune, documentaţia ataşată trebuie să fie semnată electronic. După încărcarea documentației, dacă este cazul, pot fi transmise Observaţii în rubrica dedicată. Apoi se apasă butonul Lansează solicitare şi astfel documentația a fost depusă. Apare imediat o notificare: „Solicitarea cu nr. PISEG #... împreună cu documentele depuse a fost înregistrată cu succes."

Pasul 5. Preluarea documentației

După descărcarea documentelor de către Serviciul de specialitate şi înregistrarea solicitării în Sistemul Intern de management al documentelor (INFOCET), se primeşte de către cetăţean prin email un mesaj prin care i se comunică atât numărul de înregistrare generat de către platforma edirect.e-guvernare.ro (numărul PISEG), cât și numărul de înregistrare intern, generat de către Sistemul intern al Primăriei de management al documentelor (INFOCET).

Pasul 6. Stadiul soluționării cererii poate fi urmărit atât pe platforma edirect.e-guvernare.ro la secțiunea Solicitările mele (folosind numărul PISEG) cât și pe site-ul Primăriei, folosind numărul de înregistrare intern primit (numărul din INFOCET) la Rubrica Servicii online /Registratura.

Pasul 7. După soluţionarea solicitării şi urcarea documentelor de către Serviciul de Specialitate pe platforma edirect.e-guvernare.ro, cetăţeanul primeşte prin email un mesaj prin care este înștiințat că solicitarea i-a fost soluționată. Documentul final poate fi descărcat de pe platformă. 

Primăria Cluj-Napoca oferă totodată cetăţenilor posibilitatea de a achita online taxele de urbanism, pe site-ul Primăriei www.primariaclujnapoca.ro, secţiunea Plăţi online.

 

Oferta terenurilor de vânzare din Cluj-Napoca, actualizată zilnic, o găsești pe compariimobiliare.ro