Moda căsuţelor pe roţi a ajuns şi în România. Fiindcă nu au nevoie de autorizaţie de construire sau certificat de urbanism, sunt perfecte pentru concedii şi extrem de utile familiilor care se mută frecvent cu serviciul. Majoritatea acestor case sunt eco, astfel costurile de întreţinere sunt reduse. Nici cele de construcţie nu ajung la cele practicate pe piaţa imobiliară din România.

Dacă vă întrebaţi de unde puteţi cumpăra o căsuţă pe roţi? Ei bine, nu trebuie să cutreieraţi lumea în lung şi lat. Trebuie doar să mergeţi până în Miercurea Ciuc (judeţul Harghita) şi să-i căutaţi pe cei de la Eco Tiny House.

Afacerea a fost pusă pe picioare, în 2016, de Botond Szakács, inginer de meserie. Prima casă pe roţi a fost construită pe un şasiu de limuzină Lincoln. Bărbatul dat jos toată structura maşinii, iar pe şasiul de 8,3 metri a construit casa eco, care a devenit locuinţa sa de weekend.

Patru modele cu toate cele necesare

Tiny Robinson – 2/3 persoane, 17 mp (interior)

Tiny Modern – 4/5 persoane, 19 mp (interior)

Tiny Classic - 2/3 persoane, 19 mp (interior)

Tiny Lincoln – 4/6 persoane, 22 mp (interior)

Locuinţele pe roti au dormitor, bucătărie şi baie, iar cele mai mari chiar şi living. Sunt independente din punct de vedere al apei şi curentului, dar există şi posibilitatea de a fi racordate la reţea.

Căsuţele au nevoie doar de un număr de înmatriculare, de care se ocupă însă cei de la Eco Tiny House. Pentru a le putea mişca este nevoie de o maşină cu un motor de cel puţin 2.500 cmc, de regulă o maşină cu tracţiune 4x4, cât şi permis categoria B şi E.

Preţurile acestor căsuţe pleacă de la 16.000 de euro, sumă la care se adaugă instalaţiile sanitare şi electrocasnice şi mobilierul. Conform site-ului official, căsuţe Eco Tiny House au ajuns în Marea Britanie, Belgia, Braşov, Sibiu sau Vaslui.

Oferta Compariimobiliare.ro include peste 10.600 de apartamente şi 2.600 de case de vânzare în Cluj-Napoca.