Piaţa spaţiilor de coworking se află în plină dezvoltare în România, Cluj-Napoca fiind un important centru pentru acest sector şi un pionier al curentului în România. Numărul hub-urilor creşte anual, freelancerii optând pentru astfel de birouri nu doar pentru facilităţile şi serviciile premiun, ci şi pentru accesul la o comunitate de antreprenori din diverse domenii, care pot să colaboreze pentru dezvoltarea afacerilor, în special cele de tip start-up.

Experţii liderului în imobiliare online din Cluj, portalul Compariimobiliare.ro, vă prezintă lista spaţiilor de coworking din Cluj şi preţurile de închiriere ale acestora. 

Cluj Cowork (Emil Isac nr 23)

Primul spaţiu de tip coworking din Cluj-Napoca, deschis în 2011. Iniţiatorul, olandezul Robbert Visser, care deja locuia în Cluj de 5 ani, a descoperit mai multe oportunităţi pentru o asemenea afacere. A ajuns să cunoască mulţi programatori şi profesionişti IT, care aveau nevoie de un spaţiu dedicat liber întreprinzătorilor pentru a lucra şi a dezvolta o comunitate.

Preţ: 10 euro/zi, 45 euro/săptămână, 160 euro/lună.

Cluj Hub (Ferdinand 22-26)

A urmat Cluj Hub în 2012, care recent s-a mutat în cadrul Centrului Comercial Central, ocupând întreg etajul 3 al clădirii. Cu un spațiu total de 2.500 de metri pătrați, Cluj Hub oferă spații cu birouri private pentru echipe, cowork open space, săli de ședințe și săli de evenimente care vor putea primi de la 30 la 250 de persoane.

Preţ: 11 euro/zi, 70-180 euro/lună.

ScoutHouse (Victor Babeș nr. 33)

ScoutHouse funcționează din toamna anului 2016 sub forma unei anticafenele. “Noi îţi oferim un spaţiu în care ai la dispoziţie ceai, cafea, cărţi, internet, imprimantă şi proiector, iar tu îţi petreci timpul aici cum doreşti: poţi să socializezi, să înveți, să citești, să desenezi, să îți desfășori proiectele sau să te uiți la filme. Pe lângă toate astea poți participa la evenimentele găzduite de noi. Vom organiza cursuri, ateliere, concerte, expoziții, proiecții de filme, seri de lectură și multe altele. Poţi iniţia chiar tu o activitate pe placul tău şi al prietenilor tăi”, spun iniţiatorii proiectului.

Preţ: 5 lei/ora, 25 lei/zi, 300 lei/lună.

4cowork (Paul Chinezu nr.4)

Spaţiul se află în centrul oraşului.  “Clujul a devenit un Silicon Valley al estului Europei, iar activitatea de coworking este un curentul care a prins cel mai bine în societatea de IT şi antreprenoriat. Noi am identificat nevoia unor spatii de coworking care să acopere cât mai realist doleanţele  liberilor profesionişti şi ale antreprenorilor care se află la început de drum”, se arată pe site-ul oficial. 

Preţ: 10 euro/zi, 50-70 euro/lună, 150-199 euro/lună

Silicon Forest (Cotită, nr.9)

Este cel mai nou hub de tehnologie și spațiu de coworking din Cluj-Napoca, dechis în iunie în zona centrală a orașului. Proiectul se adresează industriei IT&C, precum și companiilor, respectiv freelancerilor din zona de financiar, juridic sau HR. Cu un design modern, clădirea se înalță pe 6 niveluri și are o suprafață de peste 1.350 mp, alcătuită din spații de birouri, terasă și o cafenea. Oferta hub-ului include servicii de securitate, curățenie și administrativ, precum și acces la evenimente de networking și spații comune de recreere.

Preţ: 3 tipuri de abonament, cu prețuri cuprinse între 700 și 1.250 de lei pe lună.

BONUS! Site-ul workincluj.com le spune freelancerilor unde îşi pot găsi un birou temporar în Cluj, dar şi în ţară. “Utilizatorii, care se pot loga direct cu contul de Facebook sau cu cel de Gmail, pot găsi aici informații relevante precum: locații disponibile, poze și site-ul oficial, o scurtă descriere, recenzii din partea echipei proiectului și a altor utilizatori sau recomandări”.

(FOTO: Business Review)

 

Oferta Compariimobiliare.ro include peste 950 de spaţii de închiriat în Cluj-Napoca.