Valoarea de piaţă pe metru pătrat a apartamentelor în bloc din marile oraşe s-a aperciat uşor în al doilea trimestru al acestui an, comparativ cu primele trei luni, conform Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR).

(FOTO: Visit Cluj)

Cele mai mari creşteri s-au înregistrat în municipiul Iaşi, unde valorile de piaţă pe metru pătrat la apartamente au urcat în medie cu 6,11% faţă de trimestrul anterior, dar şi în municipiile Timişoara (+4,90%), Cluj-Napoca (+4,27%), Braşov (+3,62%) şi Constanţa (+2,26%). În Bucureşti, creşterea a fost mai moderată, de 1,82%, dar per total, ritmul de creştere din majoritatea oraşelor a fost mai semnificativ în trimestrul al doilea faţă de primul trimestru.

În Cluj-Napoca, la jumătatea anului 2017, metrul pătrat pentru apartamentele de vânzare a ajuns să coste, în medie, 1.372 de euro. În ceea ce priveşte tipul de locuinţe, apartamentele vechi plaecă de la 1.402 euro pe metru pătrat, iar cele noi de la 1.330 de euro pe metru pătrat util. 

Liderul în imobiliare online, portalul compariimobiliare.ro, vă prezintă preţurile apartamentelor de vânzare din Cluj-Napoca, pe zone, la început de septembrie 2017:

 

Conform unui studiu de piaţă, peste 3.400 de locuinţe noi ar urma să fie livrate în capitala Transilvaniei până la finele anului 2017, majoritatea adresându-se segmentului middle-market.

În oferta compariimobiliare.ro figurează peste 2.292 de apartamente de vânzare în Cluj-Napoca, 228 de garsoniere şi 2.340 de case şi vile.