Judeţul Cluj a fost vizitat de peste jumătate de milion de persoane în 2017, circa 25% fiind turişti străini. Primele cinci luni ale anului 2018 au înregistrat deja 230.000 de noi turişti, conform datelor Direcţiei Judeţene de Statistică, iar numărul acestora va creşte exponenţial odată ce vor fi luaţi în calcul festivalierii veniţi la Electric Castel şi Untold, evenimente ce atrag anual sute de mii de persoane.
Aşadar, ai o locuinţă vacantă însă nu vrei să o închiriezi pe termen lung? Dacă nu te deranjează să conversezi via e-mail/telefon şi să faci câteva drumuri până la apartament (pentru a primi oaspeţi şi a face puţină curăţenie), poţi să iei în calcul închirierea locuinţei în regim hotelier.
Experţii Compariimobiliare.ro îţi prezintă tarifele percepute de alţi clujeni care îşi închiriază apartamentele în regim hotelier prin intermediul site-ului AirBnB. (Nu au fost luate în calcul camerele puse la dispoziţie de hosteluri, pensiuni şi aparthoteluri, iar ofertele care se oferă stric la perioada de desfăşurare a festivalului Untold au fost excluse – preţurile cerute pentru acest eveniment fiind duble sau chiar triple decât în orice alt moment al anului).
Apartament, 2 adulţi, 1 noapte
60 lei! Apartamentul este situat în Mărăşti (Dorobanţilor) şi poate găzdui până la 4 persoane.
151 lei! Apartamentul este situat semicentral (Horea) şi poate găzdui până la 4 persoane.
237 lei! Apartamentul este situat ultracentral (Piaţa Mihai Viteazu) şi poate găzdui până la 6 persoane.
Cameră privată în apartament, 2 adulţi, 1 noapte
44 lei! Apartamentul este situat în cartierul Zorilor
80 lei! Apartamentul este situate în Bună Ziua
125 lei! Apartamentul este situat în Mănăştur
Cum funcţionează AirBnB?
Te înscrii în comunitate și îți închiriezi un anumit spațiu din casă. Apoi, turiștii te contactează și plătesc direct prin această platformă. Tariful îl setezi tu, în funcție de zona unde locuiești, în ce stare se află camerele, ce poți oferi celor care se vor caza la tine (aer condiționat, microunde, mașină de spălat etc).
Bineînțeles, securitatea este foarte importantă, deci va trebui să fii verificat înainte de a-ți face cont, la fel și „chiriașii”. La final, ambele părți pot oferi recomandări.
Sfaturi
Folosește fotografii bune cu locuinţa - O imagine face cât o mie de cuvinte
Oferă suficiente informații – dotările locuinţei şi facilităţile din împrejurimi
Specifică clar regulile casei – Da şi Nu
Oferă oaspeților tot ce au nevoie – în baie, bucătărie şi dormitor. Nu strică să le laşi o pungă de cafea, un fruct sau un bilet de autobuz
Fii prietenos şi onest în recenzii - răspunde rapid mesajelor, oferă explicații şi recomandări
Păstrează casa curată
De asemenea, poţi încerca să îţi pui locuinţa spre închiriere şi pe Booking.com, însă AirBnB este mult mai folosit de către turiştii străini. Dacă nu doreşti să ceri bani ci să cunoşti lume, poţi încerca CouchSurfing - un serviciu de ospitalitate internațional gratuit bazat pe internet.
Tu ce părere ai? Lasă-ne un comentariu: