Clujul imobiliar se dezvoltă continuu, iar primăria are în plan să contureze două noi cartiere în zona de sud-est a oraşului. Este vorba despre Sopor şi Borhanci.

Sopor, mai mare decât Mănăşturul

Cartierul Sopor se va întinde pe circa 24 de hectare, iar Primăria Cluj-Napoca pregăteşte realizarea unui plan urbanistic integrat pe care să îl pună la dispoziţia dezvoltatorilor imobiliari. Consilierii Locali vor dezbate, în şedinţa de săptămâna viitoare, pe marginea concursului de soluţii pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Sopor, pentru care pune la bătaie premii în valoare totală de peste 3 milioane de lei. Proiectanții vor trebui să stabilească pe unde vor trece străzile și bulevardele noului cartier, unde ar urma să se facă o conexiune a cartierului cu viitoarea centură metropolitană, unde vor trebui amplasate școli, grădinițe, creșe, chiar și o primărie de cartier. 

Borhanci, cartier pentru tineri

Un proiect mai vechi revine în atenţia municipalităţii. Este vorba despre un cartier dedicate tinerilor, dezvoltat pe un teren de 70 de hectare ce aparţine administraţiei locale. Terenurile care vor fi concesionate pentru case vor avea între 300 şi 500 mp, în funcţie de ceea ce va decide Consiliul Local în regulament. Vor exista şi locuinţe sociale, pentru persoane de condiţie modestă. Primăria se va ocupa de aducerea utilităţilor pe fiecare dintre proprietăţi. 

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de săptămâna viitoare figurează un proiect de hotărâre privind o cerere adresată Guvernului României, prin care municipalitatea cere o bucată de teren (aflată acum în administrarea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV), astfel încât să poată fi lărgită principal cale de acces spre noul cartier.

Conform experţilor în imobiliare online din Cluj, portalul Compariimobiliare.ro, preţurile lunii decembrie 2018 în cele două zone sunt următoarele:

Borhanci 1398 €/mp (vânzare apartamente)/7 €/mp (chirie apartamente)/ 101 €/mp (vânzare teren)

Sopor 1471 €/mp (vânzare apartamente) /8 €/mp (chirie apartamente)/ 80 €/mp (vânzare teren)

 

Oferta Compariimobiliare.ro include peste 9.700 de apartamente de vânzare în municipiul Cluj-Napoca şi în împrejurimi (Apahida, Floreşti, Baciu, etc.)