Peste 15% din români s-ar muta la Cluj-Napoca datorită calităţii vieţii, acesta fiind şi cel mai atractiv oraş secundar din România, relevă un studiu al Băncii Mondiale.

Această situaţie începe să se regăsească, încet, în piaţa imobiliară din capital Transilvaniei. Doar 69% dintre cumpărători provin din judeţul Cluj, pe când aproape 29% vin din alte judeţe ale ţării, iar puţin peste 2% provin de peste granite, arată Ghidului tranzacţiilor imobiliare din Cluj-Napoca 2017, publicate recent de administraţia locală. În topul cumpărătorilor din alte judeţe sunt fruntaşi cei din judete apropiate, precum Bistriţa- Năsăud, Maramureş, Sălaj, Alba, Mureş şi Satu Mare.

Aşadsar, ai o locuinţă de vânzare în Cluj-Napoca sau în localităţile limitrofe (Floreşti, Baciu, Apahida)? Experţii liderului în imobiliare online din Cluj, portalul Compariimobiliare.ro, te ajută să-ţi găseşti cumpărători.

Cu ajutorul a două intrumente oferite în premieră în România – “Preţ Imobiliar” şi “Trend Imobiliar”, proprietarii de locuinţe pot vedea, în timp real, ce tip de locuinţe caută cei interesaţi să închirieze şi care sunt cartiele preferate de aceştia. Beneficiază, de asemenea, de o analiză a preţurilor practicate pe fiecare zonă în parte.

 

Apartament de vânzare

Căutări după numărul de camere:

2 camere - 41%

3 camere - 37%

1 cameră - 12%

Cele mai căutate zone:

Gheorgheni - 15%

Mănăştur - 14%

Mărăşti - 13%

Central - 8%

Zorilor - 7%

Bună Ziua - 5%

Grigorescu - 4%

Floreşti - 4%

Andrei Mureşanu - 3%

Europa - 3%

 

Casa de vânzare

 

Căutări după numărul de camere:

4 camere - 37%

5 camere - 20%

3 camere - 13%

Cele mai căutate zone:

Dâmbul Rotund - 10%

Iris - 7%

Andrei Mureşanu - 7%

Borhanci - 6%

Gheorgheni - 5%

Mărăşti - 5%

Floreşti - 5%

Central - 5%

Făget - 4%

Europa - 4%

Preţurile apartamentelor de vânzare în Clujul imobiliar pleacă de la o medie de 1.500 de euro/mp, însă experţii Compariimobiliare.ro îşi prezintă preţurile, pe cartiere, valabile la sfârşitul lunii august 2018.

 

 

 

Oferta Compariimobiliare.ro include peste 9.800 de apartamente şi de 2.300 case de vânzare în Cluj-Napoca şi împrejurimi.