Sărbătorile de iarnă bat la uşă, Crăciunul fiind unica perioadă din an când familiile din toate colţurile lumii se strâng acasă. Colindă, îşi impart daruri şi, cel mai important, decorează bradul împreună. Unele case îşi aleg brazi falnici an de an,  altele îi iau pe cei mai amărâţi şi îi îmbracă în globuri şi betele deosebite, sunt unele case ce preferă pomi de Crăciun la ghiveci, împodobiţi doar cu o salbă de luminiţe, pomi ce ulterior vor ajunge plantaţi în grădina din care să vegheze viitoarele generaţii sau vor fi redaţi pădurilor. Sunt însă unele case ce prefer brazii neconvenţionali. Nu sunt greu de realizat, internetul fiind împânzit cu idei năstruşnice ce dau o nouă întrebuinţare celor mai banale obiecte casnice.

Portalul compariimobiliare.ro, liderul în imobiliare online din Cluj, vă prezintă 5 alternative la bradul de Crăciun uşor şi ieftin de realizat:

Brad din scară cu lumini şi globuri

Nici că se putea un brad mai simplu de făcut. Aveţi nevoie de o scară, câteva globuri ceva mai mari şi musai o instalaţie de pom cu beculeţe colorate. În fond, luminile creează impresia de brad. Scara vă permite să îl faceţi cât de mare sau lat doriţi.

        (FOTO: ETC Studio Cluj-Napoca)

Bradul invizibil

Aici este ceva mai mult de muncă, dar poate fi o activitate perfecta de făcut împreună cu cei mici. Este nevoie de globuri de mărime medie şi ușurele, ață transparentă, câteva coli A4 de culoarea tavanului, bandă adezivă şi foarfecă.

În primul rând, alege locul unde vrei să-ţi construieşti bradul invizibil. Apoi, taie colile în fâşii lungi de un deget şi late de jumatate, împătureşte-le cât mai bine şi găureşte-le la mijloc. Trece firul de aţă prin hârtie, apoi prin glob şi înnoadă-l la ambele capete. În etapa următoare, lipeşte firul de tavan cu bucăţele de bandă adezivă aproape de capătul cu hârtie. Începe operaţiunea dinspre vârf, apoi desenează cu restul de globuri “cercuri concentrice” urmând chiar forma unui brad în mărime naturală, pentru a-ţi uşura munca.

Bradul de perete

Acest brad este perfect pentru casele mai mici, unde spaţiu puţin spaţiu liber este crucial. Se montează direct pe perete doar din instalaţie de beculeţe sau poate fi personalizat cu câteva globuri, surcele  sau crenguţe de brad.

Bradul din PVC

Un brad care va atrage cu siguranţă privirile, dar care va deveni repede un loc de joacă pentru cei mici este acest bradul realizat din ţevi de  … PVC. Tot ce ai nevoie pentru realizarea acestui brad de Crăciun este un panou de lemn pe care lipeşti bucăţile din ţevile de PVC, de diferite mărimi, în formă de brad. Spaţiile astfel create pot fi umplute cu globuri, steluţe sau diverse jucării.

Bradul din cărţi

Dacă ai o bibliotecă generoase sau prea multe cărţi pentru rafturile din camera, eşti cea mai fericită persoană. Aşează cărţile una peste alta, pune în vârf un con de brad, înfăşoară volumele în luminiţe şi gata!

Târg de NEBRAZI la Cluj

Cei care se ştiu mai neîndemânatici, dar cărora le-a surâs ideea unui brad neconvenţional, au putut da o fugă la Târgul de Nebrazi din Cluj-Napoca, la H33, pe strada Horea. De aici au putut achiziţiona pomi de Crăciun confecţionaţi din materiale reciclabile sau deşeuri, precum cofraje de ouă, dopuri de plută, CD-uri, cărămizi sau sticle de băutură. Banii obţinuţi au fost donaţi pentru Fondul de Reîmpăduriri de la Tăşuleasa Social. Preţurile nebrazilor a fost cuprinse între 100 şi 500 de lei, în funcţie de mărime, iar târgul a fost dechis între 11 şi 14 decembrie 2017. 

Oferta liderului online în imobiliare din Cluj, portalul compariimobiliare.ro, include 12.711 apartamente de vânazare, 2.747 de case şi 467 de garsoniere.