Cluj-Napoca este o piaţă cheie pentru dezvoltatorii de birouri, oraşul aflându-se în plin boom economic susţinut în special de dezvoltarea efervescentă a domeniului IT. Aproximativ 30.000 de metri pătraţi de birouri urmează să fie livraţi în perioda 2018-2019 în oraş, principalii investitori fiind– Transilvania Construcţii (proiectul Novis Plaza B), familia Tişe (Central Business Plaza) şi Iulius Group, deţinut de Iulian Dascălu (United Business Center Riviera).
Novis Plaza – Tăietura Turcului, nr. 47
Cel de-al doilea corp al clădirii este construit în regim S+P+7E şi dispune de circa 7.000 mp pentru birouri şi o sală de conferinţe cu o capacitate de 500 de locuri. Va fi dat spre utilizare în 2018.
Central Business Plaza - Ploieşti, nr. 9
Este un proiect imobiliar cu funcţiuni mixte, construit ultracentral în regiem S+P+12E. Va aduce pe piaţă circa 4.000 mp de birouri şi apartamente cu 2,3 şi 4 camere.
United Business Center Riviera
Complex de birouri de clasă A va fi amplasat în partea semi-centrală a oraşului, lânga centrul comercial Iulius Mall. Proiectul este în prezent în construcție, incluzând 3 clădiri cu livrare anunțată pentru 2018-2019. Niveluri: S+P+7+8R. Suprafaţă închiriabilă: 25.000 metri pătraţi.
Liderul în imobiliare online din Cluj, portalul compariimobiliare.ro, vă prezintă chiria medie percepută pentru spaţiile de birouri/logistice, pe zone, actualizate pentru începutul anului 2018.
1 din 11 clujeni lucrează în IT
Numărul de companii de IT a crescut în Cluj-Napoca cu peste 75% față de 2011, mult peste media națională. Iar dacă vom lua în calcul și noile companii apărute în urma programelor guvernamentale de genul “Start-up Nation”, la această oră putem deja discuta despre dublare acestui număr. Ca altă caracteristică ce individualizează acest centru de IT, putem menționa ponderea mult mai mare a companiilor care produc software (cod CAEN 6201) decât media națională. Și procentul start-up-urilor clujene este superioară mediei naționale, lucru care ne arată infuzia de tinerețe și toate atuu-rile asociate ei, pe care Cluj-Napoca le aduce acestui domeniu, conform Studiul Național al Pieței de IT, realizat de Clusterul de IT al ARIES Transilvania.
În cele 1.235 de companii din IT, din Cluj-Napoca lucrează 14.036 angajați, reprezentând 8,7% din total salariaților municipiului Cluj-Napoca (161.610 pe 2016– conform datelor INS). Astfel, 1 din 11 angajați clujeni lucrează în IT. Dacă luăm în considerare și alte forme de colaborare (PFA, microîntreprinderi), numărul clujenilor care lucrează în IT depășea, la nivelul anului 2016, 20.000 de persoane.
Oferta compariimobiliare.ro include 495 de spaţii de vânzare şi 1.081 de spaţii de închiriat în Cluj-Napoca.
Tu ce părere ai? Lasă-ne un comentariu: