Programul “Casa Verde” primeşte în 2017 de la Guvern o alocare de 109,3 milioane lei.  Ghidul de finanţare este aproape de finalizare.

Programul finanțează sisteme de încălzire cu panouri solare (presurizate sau nepresurizate) și pompe de căldură (exclusiv cele tip aer-aer). Pentru panourile solare presurizate persoanele fizice pot primi de la stat până la 3.000 de lei, iar pentru cele nepresurizate până la 6.000 de lei. Persoanele care vor să-și încălzească locuința cu pompe de căldură au posibilitatea de a obține sume de până la 8.000 de lei.

“Dacă nu se întâmpla ce s-a întâmplat săptămâna trecută, programul era deja în dezbatere publică acum. (Biroul Politic Central al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) a decis retragerea sprijinului politic pentru copreședintele formațiunii Daniel Constantin, vicepremier și ministru al Mediului. Grațielei Gavrilescu i-a luat locul). Valoarea maximă nerambursabilă este 3.000 de lei pentru panourile solare nepresurizate, 6.000 de lei pentru panourile solare presurizate și de 4 milioane de lei pentru unitățile administrativ teritoriale. De asemenea, “Casa verde plus” va avea un buget de 85 de milioane de lei, de la 65 de milioane de lei. Ghidul, finalizat în proporție de 99%', a spus fostul ministru al Mediului Daniel Constantin.

Solicitanții eligibili pentru acest program trebuie să fie persoane fizice cu domiciliul în România, proprietari sau coproprietari ai imobilului pentru care solicită finanțare, să nu aibă restanțe la bugetul de stat sau local, să nu fi fost condamnați definitiv pentru infracțiuni împotriva mediului și să nu mai fi primit finanțare pentru același imobil în cadrul sesiunilor anterioare ale programului.

Anul acesta, Guvernul va finanța proiecte și programe pentru protecția mediului, în valoare de aproximativ 1 miliard de lei, constând în alocări bugetare și credite de angajament.

Oferta apartamentelor de vânzare din Cluj-Napoca o găsești pe compariimobiliare.ro