Deşi piaţa imobiliară din România se află pe un trend ascendent, veniturile unui agent imobiliar depide de mulţi factori: de la experienţa şi abilităţile profesionale, la concurenţă sau managementul timpului de lucru.

Experţii portalului online Compariimobiliare.ro vin în ajutorul agenţilor imobiliari, în special al celor aflaţi la început de drum, cu 5 sfaturi pentru a-şi creşte veniturile.

Continuă să înveți și obține certificate

Educaţia în domeniul imobiliar este vitală şi face diferenţa între un agent profesionist şi un amator. Un CV generos din acest punct de vedere elimină concurenţa şi este rampa de lansare pentru oportunităţi reale. Aşadar, participă la cursuri de specialitate, alege un mentor cu experienţă, înscriete-te la conferinţe de dezvoltare profesională şi personală şi nu ocoli nici oportunităţile de studiu în străinătate, chiar dacă reglementarea profesiei de agent imobiliar este neomogenă în ţările din Europa. Nu în ultimul rând, te poţi certifica şi ca evaluator imobiliar.

Găseşte-ţi aria de expertiză

Competiţia o poţi anihila uşor specializându-te pe un anumit segment imobiliar. Te pricepi să vinzi proprietăţi de lux? Eşti un bun negociator şi vrei să ajuţi studenţii să-şi caute chirii pe măsura buzunarului? Preferi să ai drept clienţi tinere familii în căutare de case moderne? Cel mai important într-o meserie, indiferent care este aceea, este să îţi placă ceea ce faci. O astfel de gândire va aduce numai rezultate şi o listă lungă de recomandări din partea clienţilor.

Cunoaşte bine piaţa

O bună cunoaştere a pieţei imobiliare, la nivel naţional şi regional, este primul pas care trebuie urmat pentru a avea succes ca agent imobiliar. Clientul, indiferent dacă vinde sau cumpără, trebuie să aibă încredere în agentul imobiliar şi să se simtă în siguranţă pe tot parcursul tranzacţiei. Această încredere se câştigă printr-un plan al tranzacţiei bazat pe date comparative reale. Compariimobiliare.ro pune la dispoziţia agenţilor imobiliari două intrumente care să îi ajute în analiza lor: “Preţ imobiliar” şi “Trend imobiliar”. Mai multe detalii AICI 

Setează-ți așteptări financiare realiste

Realizează un plan pentru 30/60/90 zile. Care este bugetul tău lunar? Cât trebuie să câștigi pentru a-ți plăti cheltuielile lunare? Care sunt noile oportunități pe care le poți monetiza în lunile următoare? Dar amenințările pentru care ar fi bine să fii pregătit cu un plan?

Dacă ești agent imobiliar, profită de serviciile dedicate nevoilor tale oferite de Compariimobiliare.ro.