Când dorești să vinzi un imobil, există mai multe aspecte de care trebuie să ții cont că să închei tranzacția într-un timp relativ scurt și să ai parte și de profit.

Specialiștii site-ului Compariimobiliare.ro, unul dintre cele mai apreciate portaluri de imobiliare din România, îți pun la dispoziție un ghid complet, care să te ajute în procesul de vânzare pe cont propriu. Primul pas: pregătirea imobilului. 

PREGĂTIREA IMOBILULUI

Primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere, în momentul în care te gândești să scoți o proprietate pe piață, este felul în care arată imobilul, fie că vorbim despre un apartament sau o casă.

Nu este de ajuns să faci curățenie generală. Trebuie să te ocupi și de problemele care, poate nu se observă la o primă vedere, dar care pot duce ulterior la o scădere a prețului de vânzare în cadrul procesului de negociere cu potențialul cumpărător. Vorbim, așadar, despre lucruri precum: pete și miros de mucegai, pereţi crăpaţi sau pătați, probleme cu sistemele de încălzire şi răcire, instalaţia electrică, instalaţia sanitară, un geam fisurat, o priză scoasă din perete sau uşa care scârţâie.

 

 

În concluzie, o mică renovare poate aduce un plus la prețul final de vânzare.

Vezi și Ghidul Complet al Proprietarului de Locuințe - Vânzarea Imobilului.