Cu toții știm că fotografiile atrag atenția către un anumit apartament mult mai repede decât textul cu descrierea și detaliile despre acesta. De aceea, trebuie să acordăm o atenție sporită atunci când realizăm fotografiile; oricât de neperformant ar fi aparatul foto sau telefonul, există câteva reguli care îmbunătățesc calitatea acestora.

Deseori observăm anunțuri imobiliare care au atașate fotografii ce în loc să atragă potențialul cumpărător, îl alungă, chiar dacă apartamentul arată în realitate foarte bine. Ca să nu fim în această situație chiar noi și a ne pierde vizionări și potențiali clienți, noi venim cu câteva sfaturi în ceea ce privește fotografierea unui apartament.

Menționăm că sfaturile nu au legătură cu aparatura de care dispuneți, ci strict de unghiul din care faceți fotografia și de câteva elemente psihologice.

Realizați fotografiile numai după ce faceți ordine

Este important ca o locație să sugereze ordinea, curățenia și armonia pentru viitorii locatari pentru ca aspectul să fie aerisit și eliberat. Eliberați noptierele, mesele, dulapurile și lucrurile de pe podea, iar dacă nu aveți timp să le mutați pe toate înainte de a realiza fotografiile, încercați să le scoateți din cadru sau să le ascundeți în dulap.

baia

 

Lumina și unghiul potrivit 

Uneori lipsa luminii din fotografii pot crea impresia faptului că însăși apartamentul este neiluminat și fără viață. Pentru a realiza fotografii luminoase, poziționați-vă cu spatele la lumină (de ex. un geam) în așa fel încât lumina să vină dintr-o parte înspre ceea ce fotografiați. Dacă folosiți un bliț, evitați să poziționați aparatul în fața unei oglinzi sau suprafețe reflectorizante. Ideal ar fi să aprindeți și luminile, mai ales dacă acestea sunt albe, pentru a amplifica lumina existentă.

living

 

Mențineți cadrul drept

Este important să păstrați cadrul drept într-o fotografie pentru a lăsa impresia unei încăperi organizate și îngrijite. Acest lucru se poate edita și ulterior în photoshop sau un alt program de editare. 

 

Revenind la lumină, aceasta se poate ajusta și din programe de editare foto, alături de alte efecte și culori care pot adăuga un plus de valoare la imaginile dumneavoastră.

 

kitchen

 

Realizați mai multe cadre

Nu în ultimul rând, este important să realizați câteva cadre pentru a putea avea de unde alege cea mai potrivită fotografie pentru a descrie spațiul. Nu ezitați să alocați câteva minute în plus pentru a îmbunătăți fotografia. 

Important: Nu distribuiți toate fotografiile în ideea de a fi mai multe, ci doar pe cele mai bune, luminoase și drepte, pentru a scoate în evidență calitățile apartamentului pe care doriți să îl promovați.

 

Pentru mai multă inspirație în domeniul imobiliar și nu numai, urmăriți-ne în secțiunile: Știri imobiliare - Compari Imobiliare și Sfaturi imobiliare - Compari Imobiliare.