A venit primăvara în unele zone ale țării, iar sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi. Pentru a nu lăsa totul la începutul lunii Aprilie, trebuie să ne apucăm din timp de curățenie. O curățenie generală durează două-trei zile în funcție de dimensiunea casei sau apartamentului tău. 

Pentru început, poți începe prin a-ți stabili niște task-uri împărțite pe zone sau chiar pe camere, pentru a-ți fi mai ușor să vizualizezi lucrurile de care ai nevoie și ceea ce trebuie să faci propriu-zis. 

TIPS: Ordinea ideală în care să începi curățenia generală este: dormitoare, living, hol, bucătărie și baie. 

Creează spațiu

Înainte de toate, creează puțin spațiu în încăperi. Hainele curate le poți așeza în dulapuri, cele murdare la spălat sau în coșul de rufe, iar restul lucrurilor la locul lor. Bibelourile și obiectele decorative se pot aduna pe un pat sau o canapea, ca să poți să ștergi praful cu ușurință.

Dormitor

Aspiratul

Este important să aspiri foarte bine covoarele și parchetul, dar și colțurile pereților, unde se adună uneori și pânze de paianjen. La o curățenie generală, se poate da cu aspiratorul și pe fotolii, salteaua patului și canapele. 

 

Praful de pe mobilă

Cu toții știm că praful de pe elementele de mobilă se adună foarte repede. Ei bine, este timpul să îl înlăturăm. Trebuie să insistăm în zone precum podeaua de sub pat, fotolii dar și noptiere și deasupra dulapurilor sau a șifonierului.

TIPS: Folosește o cârpă din microfibre pentru rezultate mai bune în înlăturarea prafului!

 

Organizează la loc obiectele de decor sau poți să le schimbi locul pentru un look fresh!

În timp ce ștergi praful și de pe ele, poți schimba locul obiectelor de decor pentru a preveni monotonia unei camere. O altă idee ar fi să schimbi locul coșului de rufe, al celui de gunoi de la birou, sau chiar locul microundelui. O dată cu trecerea timpului, ne-am obișnuit ca lucrurile să aibă un loc prestabilit. Însă o schimbare de genul acesta îți va pune creierul în funcțiune și te va determina să fii mai prezent și conștient de lucrurile din jurul tău.

Spală bine podeaua

Urmează să speli podeaua, având o atenție sporită la colțuri și praguri. Poți folosi o soluție specială pentru acestea, pentru a fi sigură că înlături praful. 

TIPS: O idee pentru mop este să tai un prosop din microfibre sau chiar o șosetă pufoasă și să o înfășori în jurul plasticului! 

Mop

 

Bucătăria

Bucătăria necesită energie și spor pentru a o curăța și ordona în totalitate. Microundele trebuie degresat, la fel și cuptorul și aragazul. Aplică o soluție și las-o să acționeze. Poți aerisi între timp, spăla vasele, mătura, curăța hota și dulapurile. 

Baia

Nici baia nu poate fi neglijată la capitolul curățenie. Vasul de toaletă trebuie dezinfectat, cada sau cabina de duș la fel și trebuie șters praful din dulapuri. 

Baia

Ulterior, poți da cu mopul atât în bucătărie cât și în baie și hol. 

TIPS pentru oglinzi și geamuri: Adaugă într-un recipient o lingură de soluție de vase, jumătate de cană de oțet și 3 căni de apă distilată. Amestecă energic aceste ingrediente, șterge într-un mod practic cu o cârpă din microfibră oglinzile și geamurile din casa ta! 

 

După finalizarea curățeniei și a ordinii generale, poți decora livingul și bucătăria după bunul plac și te poți bucura împreună cu cei dragi de sărbători, într-o atmosferă primitoare!