De cât timp activaţi în domeniul imobiliar?

Experienţa este mai puţin relevantă în acest domeniu. Abilităţile de comunicare, talentul de negociere şi o bună cunoaştere a pieţei sunt elementele cheie pentru o carieră de succes. Modul în care veţi livra răspunsul va face diferenţa; trebuie să ştiţi “să vă vindeţi” pentru a vă îmbogăţi portofoliul de clienţi şi astfel să acumulaţi recomandări.  Cuceriţi potenţialul client cu informaţii concrete despre zona în care se află proprietatea pe care doreşte să o cumpere/vândă şi încercaţi să faceţi un mic rezumat al etapelor unei tranzacţii, accentuând faptul că veţi oferi consiliere pe tot parcursul procesului.

Cum este zona în care se află proprietatea şi care este diferenţa între preţul de listare şi cel de vânzare/cumpărare?

Toată lumea apreciază onestitatea şi serviciile profesioniste. Veniţi cu temele făcute la întâlnirea cu potenţialii clienţi. Compariimobiliare.ro vă uşurează munca punându-vă la dispoziţie două servicii, în premieră  în România:  “Preţ imobiliar” şi “Trend imobiliar”Mai multe detalii AICI . De asemenea, prezentaţi marjele de negociere practicate în oraşul/cartierul în care se află proprietatea şi nu uitaţi să specificaţi că acestea pot varia şi în funcţie de dotările locuinţei. Nu în ultimul rând, punctaţi facilităţile din împrejurimi potrivite ficărei tipologii de client: mijloace de transport în comun, staţii de taxi, parcuri de joacă, săli de gimnastică, şcoli, clinici, restaurante, etc.

Cum vom colabora?

Explicaţi clientului, în detaliu, modul de lucru cu agenţia, etapele tranzacţiei, documentele necesare tipului de tranzacţie şi drepturile şi responsabilităţile fiecăruia. În cazul vânzării, stabiliţi dacă aveţi exclusivitate asupra proprietăţii şi dacă vă veţi ocupa personal de vizionarea locuinţei împreună cu potenţialii clienţi, urmând să contactaţi proprietarul doar în momentul în care cineva pare cu adevărat hotărât să cumpere. Pentru cei care doresc să cumpere sau să închirieze, întrebaţi când anume pot să-şi dedice timp vizionării de locuinţe şi dacă doresc să primească, în prealabil, informaţii şi fotografii pe e-mail.

Care este comisionul dumneavoastră?

Şi la acest capitol, sinceritatea denotă profesionalism. Cei care îşi cumpără o locuinţă prin intermediul unui agent imobiliar vor plăti un commission între 1 şi 5 % din valoarea totală a proprietăţii. În cazul celor care caută un apartament de închiriat, comisionul este de 50% din valoarea unei luni de chirii.

 

Dacă ești agent imobiliar, profită de serviciile dedicate nevoilor tale oferite de Compariimobiliare.ro.