Un agent imobiliar profesionist va pune relaţia cu un client mai presus decât tranzacţia şi este conştient că o recomandare valorează mai mult decât comisionul, în special într-o piaţă caracterizată de scepticism cum este cea românescă.

Experţii liderului în imobiliare online din Cluj, portalul Compariimobiliare.ro, vin în ajutorul agenţilor imobiliari aflaţi la început de drum cu câteva sfaturi utile pentru o carieră de succes în domeniul imobiliar.

O bună cunoaştere a pieţei

Un agent imobiliar profesionist cunoaşte amănunţit toate aspectele legate de domeniul imobiliar, de la legislaţie, la trendurile pieţei locale şi ale principalilor poli de dezvoltare, ştie să facă un profil adecvat al clientului, să îi ofere o analiză comparativă de piaţă bazată de date reale, pune în practică strategii funcţionale de marketing şi este familiarizat cu toate serviciile pe care le oferă agenţiile imobiliare din piaţă.

Pentru a uşura munca de cercetare a agenţilor imobiliari, Compariimobiliare.ro pune la dispoziţia acestora o serie de servicii menite să optimizeze ofertele, astfel încât tranzacţia să fie una rapidă şi satisfăcătoare atât pentru proprietar cât şi pentru cumpărător. Este vorba despre “Trend Imobiliar” şi “Preţ Imobil”, a căror utilizare este explicată amănunţit AICI.

De asemenea, agenţii imobiliari se pot ajuta de un alt serviciu, unic în România, pentru a-şi mări eficient şi rapid portofoliul de proprietăţi. Este vorba despre SNAP – Portofoliul tău de oferte trece acum pe pilot automat!

Aria de expertiză

Într-o piaţă extrem de concurenţială cum este cea a imobiliarelor, este foarte important să ştii să te diferenţezi de alţi agenţi şi să atragi spre tine noi oportunităţi. Sfatul nostru este să te specializezi pe un anumit segment imobiliar: fie te ocupi de vânzătorii de proprietăţi şi terenuri, fie de cumpărători. Nu în ultimul rând, specializarea ta poate fi orientată către un segment de tranzacţii pe care observi că îl stăpâneşti mai bine: proprietăţi de lux, chirii, spaţii logistice, spaţii de birorui sau terenuri. Pentru că este obligatoriu să fii informat constant despre evoluţia pieţei imobiliare, vei şti care sunt segmentele de piaţă care aduc profit (ex. ansambluri rezidenţiale pentru tinere familii, cu facilităţi moderne incluse).

Studii şi certificări

Educaţia în domeniul imobiliar este vitală şi face diferenţa între un agent profesionist şi un amator. Participă la cursuri de specialitate, alege un mentor cu experienţă, înscriete-te la conferinţe de dezvoltare profesională şi personală şi nu ocoli nici oportunităţile de studiu în străinătate, chiar dacă reglementarea profesiei de agent imobiliar este neomogenă în ţările din Europa. Nu în ultimul rând, te poţi certifica şi ca evaluator imobiliar.

Brand personal

Românii se feresc de abordările impersonale, de birocraţie şi de contracte cu clauze interminabile. Ţine pasul cu tehnologia şi foloseşte-te de reţelele de socializare pentru a le câştiga încrederea şi a-i convinge să lucreze cu tine personal. Cum? Fă-ţi pagini business de Facebook şi Instagram şi un blog, unde să postezi constant despre munca pe care o prestezi, cu exemple din portofoliul personal, oferă gratuit informaţii despre noutăţi din domeniu şi sfaturi pentru posibili clienţi – cumpărători şi vânzători.

Comunicarea constantă cu clientul

Este poate cel mai important aspect şi ţine cont că prima impresie este crucială. Un bun agent imobiliar este o persoană amabilă, comunicativă şi orientată spre client. Spre exemplu, un proprietar ar trebui să fie constant pus la curent cu toate detaliile legate de locuinţa sa, să ştie câte vizualizări are anunţul său, câte persoane s-au interesat de acea proprietate, ce părere au avut potenţialii clienţi. Agentul imobiliar însoţeşte clientul în toate etapele tranzacţiei.

Despre Compariimobiliare.ro

Platforma online Compariimobiliare.ro, lansată în 2015 în Cluj-Napoca, oferă în prezent servicii la nivel naţional având în portofoliu oferte imobiliare din oraşe precum Alba, Arad, Braşov, Bucureşti, Constaţa, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, etc.

Dacă ești agent imobiliar, profită de serviciile dedicate nevoilor tale oferite de Compariimobiliare.ro.