După cum am povestit in prima parte, fiecare tip de locuință are atât avantaje cât și dezavantaje destul de importante și până la urmă depinde de stilul de viață și de așteptările fiecăruia dintre noi atunci când vine vorba de a lua cea mai bună decizie.

Casă – Avantaje si Dezavantaje

                                    

 

Să locuiești la casă este fără indoială cea mai bună alegere dacă ești o persoană căreia ii place să dea petreceri in mod regulat. Să te distrezi cu prietenii este mult mai plăcut atunci când ai o curte, un grătar, mai multe dormitoare și mai mult spațiu in general.

Dar un spațiu mai mare necesită și întreținere suplimentară. Curățenia generală într-un apartament e “păr la ceas” comparativ cu o curățenie într-o casă cu cel puțin un etaj, și din punct de vedere al timpului, energiei consumate și a costurilor. Ca să nu mai vorbim de întreținerea exterioară, respectiv micile reparații care se țin lanț o dată ce te muți: fie că se strică o balama la poartă, fie cade o bucățică de tencuială, fie se strică o țeavă, se stie din bătrâni că la o casă mereu se strică câte ceva. 

Casele au incluse câte un garaj sau cel puțin un loc de parcare, spre deosebire de apartamente. Cu toții știm ca într-un oras mare, găsirea unui loc de parcare în aproprierea blocului în care locuiești poate fi misiune imposibilă de cele mai multe ori.

La casă ai mai mulă libertate si intimitate, fără vecini care să deranjeze sau vreun ochi curios care să spioneze din blocul de vizavi.

Casele sunt mult mai răcoroase decât apartamentele. Dacă există și câțiva copaci prin jurul casei, s-ar putea să nu mai ai nevoie de aer condiționat pe timpul verii.

Deci care să fie cea mai bună alegere, casă sau apartament?