A început sezonul estival la Cluj-Napoca, iar festivaluri precum TIFF, Electric Castle sau Untold vor atrage sute de mii de turişti până la mijlocul lunii august, atunci când studenţii încep vânătoarea de chirii pentru noul an universitar.

 Bani de vacanţă cu cazări în regim hotelier

Ai o locuinţă vacantă? O poţi închiria în regim hotelier, pe site-uri precum Airbnb sau Booking.com, precum şi prin grupuri dedicate de Facebook, şi îţi faci uşor bani de vacanţă. Secretul este să oferi condiţii decente şi un preţ sub cel oferit de unităţile hoteliere din oraş. Excepţie face festivalul Untold, pe perioada căruia preţurile explodează.

Top chirii Untold 

Centru..................Casă 4 camere...........3.000 euro 
Hasdeu.................Casă 6 camere...........3.000 euro 
Platinia.................Ap. 3 camere..............3.000 euro 
Pajiştei.................Casă 4 camere............2.950 euro 
Centru..................Hostel........................2.500 euro 
Oţetului................Casă 6 camere............2.500 euro 
Miko K..................Ap. 4 camere..............2.500 euro 
Centru..................Ap. 4 camere..............2.000 euro 
Dâmbu Rotund......Vilă 4 camere..............2.000 euro 
 
Sursa: ziuadecj.ro/OLX

 

Chirii sigure. Sfaturi

Experţii liderului în imobiliare online din Cluj, portalul compariimobiliare.ro, vă prezintă câteva sfaturi pentru a vă închiria locuinţa uşor, în siguranţă şi la un preţ bun.

 

-          prezentaţi o locuinţă curată, aerisită, dotată cu toate cele necesare în special în baie şi în bucătărie

-          descrieţi cât mai detaliat locuinţa şi facilităţile din împrejurimi (un loc de parcare privat, o staţie de bus în proximitate, distanţa mică faţă de centru sau obiective turistice sunt întotdeuna un plus)

-          nu vă reţineţi în a scrie un set de reguli ale casei: câte persoane primiţi, dacă acceptaţi copii, animale de companie, ora la care se face cazarea sau plecarea, taxă de curăţenie, taxă de anulare a rezervării, politica de plată pentru distrugerea bunurilor, ore de linişte, etc.

-          stabiliţi preţul corect (este indicat să sondaţi piaţa, adică să vedeţi care sunt tarifele unităţilor hoteliere din zona dumneavoastră şi cu cât se închiriază în regim hotelier de către alte persoane)

-          oferiţi reduceri celor ce rezervă pe o perioadă mai lungă de timp sau celor ce revin ori vă recomandă altor persoane

-          răspundeţi tuturor mesajelor de recomandare şi încercaţi să vă revansaţi faţă de clienţii nemulţumiţi (doar în cazul în care aceţia au dreptate).

 

Peste jumătate de milion de turişti, în 2017, la Cluj

 

Peste 500.000 de turişti au vizitat Clujul în 2017, cu 36,8% mai mulţi decât în 2016. Din totalul acestora, 22 % au fost turişti străini."În perioada 1.01 - 31.10 2017 au fost cazaţi 541.130 turişti, din care 11.9035 turişti străini (reprezentând 22% din totalul turiştilor). Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, numărul turiştilor străini a crescut cu 36,8%. Cei mai mulţi turişti străini provin din: Ungaria (18.189), Germania (14.722), Italia (10.832), Regatul Unit (8.095), Franţa (7.794), Polonia (6.313) ", arată Direcția de Statistică Cluj. .

 

Pentru mai multă inspirație în domeniul imobiliar și nu numai, urmăriți-ne în secțiunile: Știri imobiliare - Compari Imobiliare șSfaturi imobiliare - Compari Imobiliare