Ai un proiect de arhitectură, urbanism sau intervenție publică prin care poţi îmbunătăţii viaţa în spaţiul urban din România? L-ai putea pune în practică până la finele lui 2017 dacă o să te afli pe lista câştigătorilor celei de a doua ediţii Urbaniada. Bugetul este de 250.000 de euro.

 

 

Un proiect de Cluj a fost deja pus în practică în 2016: reactivarea Cinematografului Arta. VEZI planurile familiei Sebestyen pentru cel mai vechi cinema din ţară AICI.

Câştigători au fost şi cei din spatele proiectului "Brăila - Chercea Parc", care au dorit să revitalizeze un fost parc abandonat. "Izvoare urbane pentru comunitate" a plecat de la ideea că Bucureștiul este una dintre puținele capitale europene unde apa potabilă în spațiul public lipsește aproape cu desăvârșire. Echipa Tandem Navigator dezvoltă și îmbunătățește singura aplicație de GPS pietonal destinată persoanelor cu deficienţe de vedere. "Comuna universitară" propune comunității academice o investire a spațiului din curtea Universității București pentru relaxare, lectură, discuții, în esență pentru interrelaționare și coagularea unei comunități. Iar Centrul Comunitar Tei este primul centru comunitar dezvoltat de un grup de cetățeni și contribuie la consolidarea prezenței Grupului de Iniţiativă Civică Lacul Tei în comunitate.

Regulament Urbanida 2017

Proiectele înscrise vor viza o varietate cât mai mare de soluții care pot conduce la îmbunătățirea experienței urbane a populației din orașe sau la rezolvarea unor probleme specifice spațiului comun din orașele românești, pornind de la cercetări deja existente sau de la experiențe documentate ale aplicanților în comunitatea căreia se adresează proiectul propus. Se caută proiecte cu impact asupra unor comunități din orașele cu peste 100.000 de locuitori, care implică fie acțiuni comunitare, fie intervenții în spațiul public sau spațiul privat de interes public.

Proiectele înscrise în concurs vor fi evaluate și notate de un juriu format din cinci specialiști în urbanism, sociologie, arhitectură și antropologie - Constantin Goagea (Arhitect, director Zeppelin), Iulia Stanciu (Arhitect fondator STARH), Maria Duda (Arhitect, fondator BAZA), Mircea Toma (Președinte ActiveWatch), Vera Marin (Arhitect Urbanist; Președinte Asociația pentru Tranziție Urbană), și cinci reprezentanți ai board-ului de CSR al ING.

 

Calendat Urbaniada 2017

  • înscrierea proiectelor - 19 decembrie 2016
  • lista proiectelor finaliste - 30 ianuarie 2017
  • lista proiectelor câştigătoare - 1 martie 2017

 

Vezi toate ofertele imobiliare din Cluj-Napoca pe compariimobiliare.ro.