Clujul imobiliar se află în plină dezvoltare, dovadă stau zecile de şantiere rezidenţiale ce împânzesc oraşul şi împrejurimile.

Vorbim despre Piaţa Mihai Viteazu spre Mărăşti, zona Iulius Mall, strada Constantin Brâncuşi din Gheorgheni, zona Câmpului şi Edgar Quinet din Mănăştur, cartierul Bună Ziua, zona industrială Iris şi prelungirea Valea Chintăului, cel mai nou cartier – Borhanci sau comunele Floreşti şi Baciu. Peste 4.400 de noi locuinţe ar urma să fie finalizate, până la finele anului 2018, în municipiul Cluj-Napoca şi localităţile învecinate – Floreşti, Baciu, Apahida.

Expansiunea Clujului rezidenţial nu se va opri însă la aceste cifre. Experţii liderului în imobiliare online Cluj, portalul Compariimobiliare.ro, vă prezintă cele mai căutate zone pentru achiziţia de terenuri şi preţurile aferente începutului de octombrie 2018, pe cartiere.

Cele mai căutate cartiere pentru achiziţia de terenuri

 

Iris - 12%

Borhanci - 7%

Floreşti - 6%

Făget - 6%

Bună Ziua - 4%

 

 

Preţurile apartamentelor de vânzare în cartierele de interes pentru dezvoltatorii imobiliari

Iris - 1.312 €/mp

Borhanci – 1.307 €/mp

Floreşti - 888 €/mp

Făget - 1.511 €/mp

Bună Ziua - 1.470 €/mp

 

Dezvoltatorii imobiliari nu au ales la întâmplare aceste cartiere. Spre exemplu, Bună Ziua este uşor accesibil şi strada principală urmează să fie reabilitată - va fi lărgită la 16 m și va avea trei benzi de circulație, pistă de biciclete și trotuare. Pentru dezvoltatea zonei Borhanci, municipalitatea a realizat un studiu de oportunitate şi doreşte realizarea unui cartier de locuințe destinat tinerilor. De asemenea, pregătşte un plan urbanistic integrat, pe care îl va pune la dispoziţia dezvoltatorilor imobiliari, în cartierul vecin – Sopor. Irisul, odată cu dispariţia fabricilor clujene, se transformă încet din zonă industială în cartier rezidenţial, cu preţuri accesibile şi la o distanţă relative mica de centrul oraşului. Nu în ultimul rând, Floreştiul continua să fie destinaţia tinerelor familii, în special a celor de achiziţionează o nouă locuinţă prin programul “Prima Casă”.

 

Peste 3.400 de noi locuinţe în 6 luni

Un număr de 3.461 de noi locuinţe au fost finalizate, în prima jumătate a anului 2018, în judeţul Cluj. Dintre acestea, 2.112 se regăsesc în mediul urban, arată datele Direcţiei Judeţene de Statistică. Conform ofertelor din piaţă, preţul mediu cerut în Cluj-Napoca a ajuns, la început de toamnă, la 1.525 de euro/ mp util (1.556 euro/mp – media pentru apartamentele noi şi 1.483 euro/mp – media pentru apartamentele vechi).

 

Oferta Compariimobiliare.ro include peste 650 de terenuri de vânzare în Cluj-Napoca şi împrejurimi.