Numărul tranzacţiilor din piaţa imobiliară locală a înregistrat în luna iulie 2023 o creştere cu 16% comparativ cu iunie, până la 12.252, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Astfel, în Bucureşti numărul de tranzacţii a crescut în iulie cu 24% faţă de iunie, în Cluj cu 21%, cu 8% în Constanţa şi cu 6% în Iaşi. 

La nivelul primelor şapte luni ale anului, în România s-au înregistrat aproape 79.000 de tranzacţii, în scădere cu circa 21% comparativ cu perioada ianuarie-iulie 2022.

Capitala a asigurat circa o treime din numărul total de tranzacţii (peste 23.000) şi a raportat o scădere ceva mai mare decât media pieţei (minus 26%).  În paralel, judeţul Braşov continuă să reprezinte a doua piaţă imobiliară din România. Cu aproape 5.200 de tranzacţii, Braşov a raportat o scădere de 13%, mult sub media naţională şi mult sub principalele pieţe imobiliare din România.  Podiumul este ocupat în continuare de judeţul Timiş, care cu cele 5.000 de tranzacţii ale sale se apropie de Braşov, după o scădere cu 25% a numărului de tranzacţii, în timp ce Cluj este în continuare pe locul patru în acest clasament, cu 4.600 de tranzacţii şi o scădere de aproape 23%. 

 

Află prețul pe metru pătrat din orice județ din țară cu "Pret Imobil":

https://compariimobiliare.ro/pret-imobil

 

Oferta Compariimobiliare.ro include apartamente, case şi terenuri de vânzare în municipiul Cluj-Napoca şi în împrejurimi.