În prima jumătate a anului 2021 s-au semnat 17 tranzacții, cu o valoare totală de 303,6 milioane de euro.

Cele mai importante trei tranzacții din primul semestru au fost parafate de investitori din Austria care s-au extins pe piața birourilor din București prin achiziția imobilelor Campus 6.2 & 6.3 (S Immo), The Light One (Uniqa RE) și Bucharest Financial Plaza (Immofinanz).

Clasamentul este continuat cu vânzarea clădirii The Light One, parte din proiectul The Light, dezvoltat de River Development, controlat de omul de afaceri Ion Rădulea, către Uniqa pentru 56 milioane de euro.

Pe locul trei se situează tranzacția prin care BCR Erste a vândut Bucharest Financial Plaza către Immofinanz cu 36 de milioane de euro.

Caatalyst Capital a vândut patru parcuri logistice către dezvoltatorul CTP, pentru 23 de milioane de euro, aceasta fiind și a patra cea mai mare tranzacție din primul semestru al anului.

Tranzacția de 18 milioane de euro prin care Global Vision a vândut către Globalworth două proiecte industriale, IPW Arad (Industrial Park West Arad) și IPW Oradea (Industrial Park West Oradea), ocupă locul cinci în clasament.