Arhitecţii şi designerii de interioare au dezvăluit tendineţele anului 2020 pentru amenajarea casei.

Culori în nunaţe marine

Aşadar, dacă în 2019 nuanța predominantă a fost Living coral, în 2020 designul interior va fi dominat de nunaţe marine, precum albastru și verde, ce pot fi integrate cu ușurință în decor, cu ajutorul unui perete accent, a unei canapele sau chiar a unui tablou. Nu vor lipsi însă nici culorile pământului.

Intimitate şi decoruri minimalite, dar funcţionale

Dacă anii ce au trecut au fost reprezentați de ceea ce purta denumirea de open space, 2020 vine cu nevoia e intimitate: spaţii divizate cu elemente inspirate din natură. Designerii de interior prevăd decoruri minimaliste, în care accentul se va pune pe obiecte de mobilier multifuncționale sau modulare.

Lemn şi piele

 

Lemnul închis la culoare va fi cu siguranță vedeta sezonului şi la mare căutare vor fi obiectele de decor realizate din fibre vegetale: ratan, iută, răchită etc. De asemenea, pielea revine în tendinţe.

 

Natura din casă

Anul 2020 transpune perfect în artă nevoia de evadare în natură, lucru care se resimte și în design. Plantele interioare aduc natura în propria casă, luminează locuința și ne oferă un confort aparte.