Tot mai mulți români sunt interesți să investească în case de vacanță în Grecia, prețurile de pe piața rezidențială fiind mai mici decât în 2010.

Vorbim despre un procent de până la 25% mai mic decât înainte de criza din țara elenă, toate acestea în condițiile în care în restul țărilor europene creșterile sunt de peste 40% pentru aceeași perioadă.

 

Condițiile pentru a cumpăra o casă în Grecia:

Pentru a achiziționa un imobil în Grecia, românii au nevoie doar de buletin, un număr de înregistrare fiscal emis de un contabil local și banii necesari în contul bancar. Se pot obține și credite de la băncile din Grecia, dar doar dacă veniturile sunt într-o monedă de circulație internațională.

Cele mai scumpe zone din Grecia

Cererea mare de proprietăți din Riviera Atenei a determinat creșterea prețurilor în vecinătatea Pireus cu până la 11,9%. Prețurile în centrul Salonicului au crescut cu 11,7%. Cicladele sunt a doua cea mai scumpă zonă pentru a cumpăra proprietăți în Grecia. Aici prețul a crescut cu 6,9% în al doilea trimestru al anului 2022, față de aceeași perioadă a anului trecut. O casă medie din Ciclade costă 2.887 de euro pe metru pătrat. Mykonos și Santorini sunt cele mai scumpe insule pentru a cumpăra proprietăți din Ciclade. Potrivit unui sondaj recent, realizat de site-ul financiar Oikonomikos Tachydromos (OT), prețurile solicitate pentru o casă de lux în Mykonos variază de la 5.500 de euro pe metru pătrat la 7.500 de euro pe metru pătrat, în timp ce există și vile pentru care prețul pote depăși și 10.000 de euro pe metru pătrat.

Cele mai ieftine zone din Grecia

Conform Spitogatos, cele mai avantajoase zone sunt Kilkis, unde casa costă în medie 644 de euro pe metru pătrat, urmată de Karditsa la 688 de euro pe mp și Kozani, tot la 688 de euro pe metru pătrat.

 

Află prețul pe metru pătrat din orice județ din țară cu "Pret Imobil":

https://compariimobiliare.ro/pret-imobil

 

 

 Oferta Compariimobiliare.ro include apartamente, case şi terenuri de vânzare în municipiul Cluj-Napoca şi în împrejurimi.