Persoanele care doresc să refinanțeze la Banca Transilvania creditele imobiliare/ipotecare în lei sau euro pot beneficia de rate mai mici. Oferta este valabilă până la finalul acestui an.
Doritorii vor trebui să obțină acordului de refinanțare de la banca la care este împrumutul imobiliar/ ipotecar (exceptând creditele prin programul Prima Casă), să își aleagă un notar pentru asistență privind contractul de ipotecă, iar după închiderea creditului refinanțat, împreună cu reprezentantul băncii de la care a fost luat inițial creditul se întocmeşte la notar o adresă de radiere, pe baza căreia acesta obține extrasul de carte funciară cu ipotecă în favoarea BT.
“Pentru a avea o călătorie cât mai uşoară în direcția descreşterii ratelor, BT sprijină clienții cu acoperirea taxelor notariale aferente mutării ipotecii imobiliare, cu suma de 1.000 de lei, net, direct în contul acestora. Cei care doresc pot afla online, orientativ, suma totală de plată şi rata după refinanțare la BT. Acestea depind de suma rămasă de plată, de perioada dorită pentru refinanțare şi dacă persoana respectivă primeşte venitul prin BT sau prin alte bănci”, transmite conducerea băncii clujene.
5 paşi pentru refinanțare:
- Obținerea acordului de refinanțare de la banca la care este împrumutul imobiliar/ipotecar, exceptând creditele prin programul Prima Casă;
- Alegerea unui notar pentru asistență privind contractul de ipotecă;
- Solicitarea unui nou extras CF de informare, care se poate obține online;
- Accesarea ofertei de la Banca Transilvania se face cu următoarele acte: act de identitate, documente specifice de venit, acordul de refinanțare de la banca la care a fost luat creditul şi documentele de proprietate ale locuinței;
- După închiderea creditului refinanțat, împreună cu reprezentantul băncii de la care a fost luat inițial creditul, se întocmeşte la notar o adresă de radiere, pe baza căreia noratul obține extrasul CF cu ipotecă în favoarea BT.
Ce dobânzi practică băncile din top 10 la creditele ipotecare în lei
Creditele ipotecare standard cu avans de 15% au devenit principalul mod de finanţare a achiziţiei de locuinţe, cu circa 70% din totalul finanţărilor noi, potrivit datelor BNR. Conform Ziarului Financiar, cele mai mari bănci după active percep dobânzi cuprinse între 4,8% şi 8,1% la creditele ipotecare standard în lei, însă dobânzile anuale efective (DAE) sunt mai mari.
Românii au luat credite ipotecare noi în lei în valoare de 5,6 miliarde de lei (1,2 mld. euro) în primul semestru (S1) din 2019, cu 10% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, declinul fiind influenţat probabil de înăsprirea condiţiilor de creditare odată cu limitarea gradului de îndatorare la împrumuturile ipotecare la maximum 40%, dar şi ca urmare a incertitudinilor generate de taxa bancară.
Tu ce părere ai? Lasă-ne un comentariu: