Încă din 2016, dezvoltatorii imobiliari din Cluj-Napoca sunt obligaţi ca, înainte să ridice imobile, să amenajeze terenurile cu drumuri de acces şi să se racordeze la toate utilităţile. Începând de luna aceasta, străzile private din oraş pot fi preluate de către municipalitate şi ulterior modernizate.

Proiectul de hotărâre care flexibilizează modalitatea de preluare a străzilor private din municipiu în proprietatea publică a oraşului a fost adoptat în şedinţa Consiliului Local de luni, 15 aprilie 2019.

Strada privată trebuie să îndeplinească 3 condiţii pentru a putea fi preluată în proprietatea publică a municipiului Cluj-Napoca. Odată formalităţile legale încheiate, administraţia clujeană poate trece la modernizarea acesteia: asfaltare, iluminat stradal, salubritate. “Primul venit, primul servit!”, a punctate edilul Clujului, Emil Boc, în cadrul şedinţei forului local.  Ultima stradă privată intrată în proprietatea municipalităţii clujene, în 2016, este Edgar Quinet.

Preţurile Clujului imobiliar

Experţii liderului în imobiliare online din Cluj, portalul Compariimobiliare.ro, vă prezintă preţurile apartamentelor de vânzare, pe cartiere, valabile la mijlocul lunii aprilie 2019, dar şi zonele preferate de clujeni când vine vorba de achiziţia de noi locuinţe. Amintim că, în luna martie 2019, preţul mediu pe metru pătrat a ajuns la 1.558 de euro, faţă de 1.417 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Apartament de vânzare

Căutări după numărul de camere:

2 camere - 45%

3 camere - 33%

1 cameră - 12%

4 camere - 9%

Cele mai căutate zone:

Mărăşti - 14%

Mănăştur - 13%

Gheorgheni - 13%

Zorilor - 7%

Central - 7%

Bună Ziua - 6%

Grigorescu - 4%

Floreşti - 4%

Borhanci - 3%

Europa - 3%

Oferta Compariimobiliare.ro include peste 16.000 de apartamente de vânzare în municipiul Cluj-Napoca şi în împrejurimi.