Primăria Capitalei nu va mai aviza complexe imobiliare mari, dacă nu vor include de la bun început drumuri de acces, școli și grădinițe.

Nicușor Dan anunță că Direcția de Urbanism va negocia cu fiecare dezvoltator, în parte astfel încât inițiatorii proiectului să-și asume, aceste construcții în contract și pe banii lor.

În prezent există decizii pentru demolarea a aproape 20 de blocuri, iar Nicușor Dan intenționează să-i ajute pe reclamanți să își ducă această misiune până la capăt. Analizele și negocierile din primărie nu vor bloca dezvoltarea de complexe imobiliare care vor respectă legislația în vigoare, spune edilul.

Se blochează construcțiile pe încă două străzi din Cluj-Napoca

Și la Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a declarat că două străzi se apropie de un grad de încărcare de 100%, iar Primăria va lua decizia să blocheze construcțiile noi. “Pe Frunzișului nu mai permitem proiecte până se termină sensul giratoriu. După aceea vom vedea dacă se descongestionează traficul sau nu. Pe Brâncuși ne apropiem de închidere, gradul de încărcare este între 90% și 100%. Când va ajunge la 97-98% spunem stop”, a declarat edilul, la un post de radio local.

 

La fel s-a procedat și pentru zona Borhanciului, cu toate că cei care merg acolo trec prin strada Brâncuși. Emil Boc a subliniat că această măsură se aplică în mod ”egal pentru toată lumea, să nu creadă cineva că regulile nu sunt unitare pentru toți în acest oraș”. Totuși, edilul a punctat: “Nu suntem absurzi, lăsăm să se construiască centre comerciale, să nu meargă locuitorii de acolo după o sticlă de apă la Iulius Mall, școli, grădinițe, spitale. Dar locuire vom permite numai după 2026''.