Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care vizează reducerea prețului locuințelor construite prin ANL pentru tineri, în luna iunie.

La începutul lunii noiembrie a fost publicată în Monitorul Oficial o hotărâre pentru modificarea şi completarea normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe care prevăd reducerea preţului locuinţelor, construite prin ANL.

Publicarea hotărârii în Monitorul Oficial este ultimul pas pentru a pune în aplicare ordonanța din luna iunie.

Scopul reglementărilor actuale este de a reduce prețurile de vânzare, dar și închiriere, a locuințelor ANL destinate tinerilor. Aceste locuințe au crescut semnificativ în anul 2020, iar prin aceste reglementări prețurile vor fi aduse înapoi la nivelul valorilor înregistrate în anul 2019.

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, a afirmat că una dintre măsuri vizează o categorie de beneficiari foarte importantă pentru ţara noastră, respectiv românii care lucrează în sistemul de sănătate şi învăţământ şi care vor avea astfel un motiv în plus să rămână în ţară şi să nu mai aleagă să muncească peste hotare.

Hotărârea de Guvern a intrat în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial, în data de 1 noiembrie 2021.