În ianurie 2023, în Cluj, au fost eliberate doar jumătate din numărul de autorizații de construcție emise în aceeași perioadă a anului trecut. Este de altfel cel mai mic număr de autorizații de construcție, eliberat într-o lună, din ultimii patru ani.

Conform Direcției Județene de Statistică, în luna ianuarie 2023, în județul Cluj s-au eliberat 98 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 110 mai puține comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent și cu 66 autorizații mai puține față de luna anterioară. 84,7 % din autorizațiile lunii ianuarie au fost eliberate în mediul rural.

Caption

 

De asemenea, potrivit Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) și numărul de imobile tranzacționate în ianuarie 2023 în Cluj s-a înjumătățit față de aceeași lună a anului precedent. Au fost vândute  1.064 față de 1.935.

Prețul mediu al apartamentelor de vânzare din Cluj-Napoca, la început de 2023 a fost de - 2.227 euro/mp, în scădere cu 34 euro/mp cu față de decembrie 2022 (2.261 euro/mp) și cu 734 euro peste aceeași perioadă a anului trecut (1.974 euro/mp), conform statisticilor Compariimobiliare.ro. Printre zonele preferate de cei aflați în căutarea unei noi locuințe s-au numărat cartierele Mănăștur și Mărăști, dar primul pe listă a fost Floreștiul, unde prețul pe mediu pătrat era de 1.491 euro/mp.

 

Află prețul pe metru pătrat din orice județ din țară cu "Pret Imobil":

https://compariimobiliare.ro/pret-imobil

 

Oferta Compariimobiliare.ro include apartamente, case şi terenuri de vânzare în municipiul Cluj-Napoca şi în împrejurimi.