Cluj-Napoca este cea mai mare piaţă regională de birouri din România, cu un stoc de 282.000 mp. Rimtul de dezvoltare este unul accelerat, pe fondul unei economii înfloritoare în toate domeniile de activitate, dezvoltatorii imobiliari livrând încă 71.000 mp de spaţii de birouri în perioada 2018-2019.

Cele mai multe clădiri de birouri existente în oraş se află fie în centru, fie în apropierea marilor centre comerciale, chiriaşii având acces la o gamă largă de facilităţi. Totuşi, anul 2019 aduce chirii şi în clădiri situate în parcurile industriale de la periferie sau în viitoarele cartiere ale Clujului.

În prezent, chiriile pentru spaţiile de birouri din clădirile de clasă A variază între 13,5 – 15 euro/mp, iar taxa lunară de servicii între 2-3,5 euro, în fucţie de specificul clădirii.

Experţii în imobiliare online din Cluj, portalul Compariimobiliare.ro, vă prezintă câteva dintre cele mai noi clădiri de birouri din Cluj-Napoca.

Novis Plaza

Novis Plaza este un complex de birouri de clasă A, situat pe strada Tăietura Turcului, ca parte a parcului industrial și de business Tetarom I. Echipa Transilvania Construcţii a început lucrările la cel de-al doilea corp al clădirii Novis Plaza. Acesta va fi construit în regim S+P+7E și va fi dat spre utilizare în Iulie 2019. Acest spațiu de birouri va dispune de aproximativ 7.000 mp. Facilitatile Novis Plaza sunt Lounge, Terasa Oasis, sală de conferinţe, sală de fitness, biciclete electrice, sală de jocuri, staţie de încărcare maşini electrice, parcare.

CREIC şi TEAM

 

Centrul Regional de Excelență în Industrii Creative (CREIC), de pe dealul Lombului, a fost finalizat. Suprafaţa totală CREIC este de 13.256,35 mp, din care 2,230,93 sunt spaţii de birouri, 966,07 mp ateliere de creaţie, 1.056,55 mp spaţii funcţionale. În exteriorul construcţiei sunt amenajate un amfiteatru verde, platforme cu gazon circulabil şi spaţii exterioare deschise publicului pentru organizarea de diverse manifestări în aer liber. Centru dispune de 334 de locuri de parcare, din care 209 în exterior şi 125 la subsol. 

Tot aici urmează să fie finalizat şi Centrul de Dezvoltare a Afacerilor (TEAM), ansamblu format dintr-un corp de clădire pentru birouri și servicii suport, cinci microhale de producție și 22 de parcele de dimensiuni variabile, cu toate utilitățile disponibile. Suprafața utilă construită este de 4.840 mp. Are 3.302 mp dedicați spațiilor de birouri și servicii suport (subsol, parter și trei nivele) și 1.538 mp pentru cinci microhale de producție (308 mp/hală). 

Record Park

Un proiect imobiliar cu 230 de apartamente şi 12.000 mp dedicaţi birourilor, dar şi cu bază sportivă proprie, va fi construit în  în cartierul Mărăşti, în urma unei investiţii de 42 de milioane de euro. Este vorba despre Record Park, un ansamblu imobiliar care vine să înlocuiască vechile clădiri ale fabricilor Argos şi Jolidon, respectiv o parte din baza sportivă Record, de pe strada Onisifor Ghibu. Dezvoltatorul imobiliar este Speedwell, companie înființată de belgienii Jan Demeyere și Didier Balcaen.

United Business Center Riviera

Complex de birouri de clasă A, în suprafaţă de 8.000 mp, amplasat în partea semi-centrală a municipiului Cluj-Napoca, lânga centrul comercial Iulius Mall. Va fi predat în 2019, având ca regim de înălţime 1S+P+8E. Accesibilitatea este foarte bună, cu access auto direct către bulevarde majore cu două benzi pe sens care fac legătura cu zona ultracentrală. Transportul public este reprezentat de stații de autobuz amplasate la aproximativ 200 de metri de clădire.

Advancity Business Center

Advancity Business Center este o clădire nouă cu spaţii de birouri de închiriat amplasată în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, pe Strada Someşului, ca parte a unei zone majore de clădiri noi de birouri. Este o clădire de birouri de clasa A, cu o suprafaţă închiriabilă totala de 6.820 mp. Clădirea este desfaşurată pe parter şi 5 etaje, cu parcare la subsol (67 locuri). Este în prezent în construcţie, fiind planificată să fie inaugurată în prima parte a anului 2019.

Experţii Compariimobiliare.ro vă prezintă zonele preferate de cei aflaţi în căutarea de spaţii de birouri şi preţurile lunii ianaurie 2019, pe cartiere.

Cele mai căutate zone:

Central - 29%

Marasti - 12%

Zorilor - 10%

Gheorgheni - 9%

Semicentral - 5%

Gara - 4%

Someseni - 4%

Manastur - 3%

Plopilor - 3%

Buna Ziua - 3%

 

Oferta Compariimobiliare.ro include peste 1.300 de spaţii disponibile spre închiriat în municipiul Cluj-Napoca şi în împrejurimi.